KMD-fejl sender forskudsopgørelser i sort

En brøler betyder, at alle danskere er afskåret for at se deres forskudsopgørelse på Tast Selv. Forskudsopgørelsen har længe været planlagt til offentliggørelse i dag. "Svigt", mener SKAT. KMD beklager.

En eklatant brøler hos it-giganten KMD betyder, at alle borgere i Danmark hele mandag ikke har kunnet se deres forskudsopgørelse på Skat.dk.

Premieren på den nye forskudsopgørelse har ellers været planlagt længe.

Men af endnu ukendte årsager valgte KMD, der er systemleverandør til SKAT, netop i morges at gennemføre en generel opdatering af alle SKATs systemer, hvilket betyder, at ingen endnu har kunnet se deres forskudsopgørelse i den såkaldte skattemappe hos SKAT’s tastselv-service.

- Det er dårlig timing og meget beklageligt, og det er at svigte en meget stor kunde, siger Bo Helbæk Thomsen, der er fuldmægtig hos Skat.

Roll-back

Ifølge Bo Helbæk Thomsen har KMD senere mandag foretaget en såkaldt roll-back, så driftsmiljøet nu ser ud som før opdateringen. Men det har heller ikke hjulpet.

Derfor arbejder KMD stadig på at finde årsagen til problemerne.

Firmaet kan endnu ikke fortælle, hvor lang tid der vil gå, før en løsning er fundet.

- Alle borgere har kunnet udfylde forskudsopgørelsen. Problemet berører alene den applikation, hvor man får vist dokumentet, siger Bo Helbæk Thomsen.

Fejlen betyder, at borgerne godt kan ændre skattekortet og printe det ud.

Men man kan efterfølgende ikke hente det frem fra skattemappen på SKAT's TastSelv service.

- Jeg er ikke klar over, om vi har et internt bødesystem over for KMD, men har vi ikke det, er det en overvejelse værd at få det. Det her vil vi simpelthen ikke leve med, siger Bo Helbæk Thomsen.

Alligevel vil Bo Helbæk Thomsen ikke kommentere, hvorvidt SKAT tog fejl, da valget faldt på KMD som samarbejdspartner på driften af systemerne.

- Vi har jo også oplevet driftsproblemer med vores anden leverandør, CSC, så KMD er ikke det eneste selskab, der fejler. Men det er stærkt utilfredsstillende. siger han.

KMD erkender fejlen

Hos KMD har man røde ører. Fejlen skyldes ifølge selskabet en generel opdatering, der er faldet sammen med udsendelsen af forskudsopgørelsen.

- Det er jo et utroligt uheldigt sammentræf, at vi får problemer med en opdatering netop som vi et af de mest brugte systemer går i luften, siger Jesper Olsen, produktchef i KMD.

KMD har efter en hektisk dag nu igen fået systemerne op at køre, fortæller han. Tirsdag venter selskabet at være klar med en redegørelse til SKAT.

- Men lige nu kan vi kun beklage dybt over for SKAT, siger Jesper Olsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere