TDC-eventyret falmer

Lånepakker for 74 milliarder er skyld i et forholdsvis beskedent overskud efter fem fondes opkøb af telegiganten TDC.

Otte måneder efter at fem udenlandske kapitalfonde opkøbte TDC, viser regnskaberne nu et beskedent overskud på 261 millioner kroner. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kapitalfondene købte i foråret 88 procent af det danske firma for 67 milliarder kroner. Og det er især selskabet Nordic Telephone Company Holding (NTCH), der som ejer af TDC-ejerne rammes hårdt af renteudgifter på 2,9 milliarder kroner.

Men også gebyrer og låneomkostninger belaster regnskabet. Dermed lader det eventyr, som kapitalfondene håbede på at opnå med opkøbet, foreløbigt vente på sig.

De fem fonde har ingen kommentarer til det beskedne resultat, men TDC’s finansdirektør Hans Munk Nielsen siger til avisen, at resultatet er ”helt efter bogen, ” og fremhæver desuden, at de store omkostninger i forbindelse med handelen, er engangsomkostninger.

- Overskuddet i NTCH er påvirket af en række særlige poster, som i vidt omfang er udgifter, der ikke kommer igen, siger Hans Munk Nielsen til avisen.

Men det gør renteudgifterne til gengæld, skriver avisen.

Fondene hæfter nemlig sammen med TDC for lån på i alt 74 milliarder kroner, som skal afvikles inden 2015. 62 milliarder kroner af disse lån kommer fra fondene, mens resten er obligationslån ydet af private.

Det er telegiganten, som hæfter for fondslånene, mens det er NTCH, der hæfter for de private obligationslån.

Men fordi NTCH er helt afhængig af TDC ’s præstationer på markedet, er det reelt også telegiganten som hæfter for den samlede regning, skriver avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere