Steve Ballmer truer med Linux-retssager

Microsofts topchef, Steve Ballmer, truer Linux-distributører med retssager. Firmaets intellektuelle rettigheder bliver udnyttet, siger han. Open source-miljøet afviser blankt truslen.

Bill Gates’ højre hånd og chef for Microsoft, Steve Ballmer, truer kommercielle Linux-distributører med retssager. Det skriver itnews.com.au.

Han anser Linux for at udnytte software-giganten Microsofts patenterede intellektuelle rettigheder.

- Vi har et et problem, der skal løses på grund af den måde, som General Public License (GPL-licensen) virker, og fordi open source Linux ikke kommer fra et firma.

Sådan lød Steve Ballmers ord fra talerstolen på en SQL-server konference i Seattle.

Kildekoden skal med

Problemstillingen i Steve Ballmers udsagn er, at GPL-licensen ikke giver Microsoft lov til sælge open source software uden at levere kildekoden med.

Men samtidigt føler Microsoft sig også udnyttet den anden vej.

- Det er et problem for vores aktionærer, at Linux benytter Microsofts patenterede intellektuelle rettigheder. Vi bruger 42 milliarder kroner på forskning og udvikling, og vores aktionærer forventer, at vi kan beskytte eller tjene penge på vores patenterede opfindelser, sagde Steve Ballmer.

Han påpegede, at firmaet skal have en passende økonomisk gevinst for sit udviklingsarbejde, og man samtidigt skal kunne sikre, at interoperabiliteten med Linux kunne opretholdes.

Steve Ballmers advarsel til Linux-distributører kommer blot få uger efter, at Microsoft har indgået et historisk samarbejde med open source distributøren Novell.

I den forbindelse sagde han, at alle andre open source-distributører end Novell skulle føle sig truet på sin forretning.

Tom snak fra Microsoft

Jesper Krogh fra Skåne Sjælland Linux Group kalder Steve Ballmers udsagn tomt, og efterlyser reelle kritikpunkter af Linux.

- Hvis Microsoft har et problem, så må de jo adressere det direkte og lægge sag an. Men Steve Ballmers udsagn kan kun tolkes som, at han prøver at true open source brugere. Det er et spørgsmål om at skabe usikkerhed fra Microsofts side, siger han.

Den ledende Linux-distributør, Red Hat, har tidligere afvist, at betale det, som firmaet kalder en ”opfindelsesskat” til Microsoft.

- Vi vil fortsætte med at samarbejde med Microsoft med hensyn til software-interoperaliteten og åbne standarder, som vi tidligere har rådet selskabet til, sagde en talsmand fra Red Hat.

Firmaet understregede samtidigt, at det ikke så nødvendigheden af samme type forhold, som Microsoft-Novell-samarbejdet.

Open source projekter som Samba har tidligere været ude med riven efter Novell, for dets samarbejde med Microsoft.

Også på organisationens weblog er der kritik af Novell.

- Novell viser en grundlæggende disrespekt for det forhold, som firmaet har til open source community’et, lød det blandt andet fra Sambas blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere