Jysk bredbåndsudbyder: En enkelt kunde efter et år

Smile Content, der ejes af Midtvest Bredbånd, har et år efter sin fødsel kun fået en enkelt reel kunde blandt elselskaberne til det bredbåndsindhold, som virksomheden udbyder.

Da MidtVest Bredbånd for et år siden gik sammen med norske Lyse om at skabe sin egen indholdspakke til fiberbredbåndet var det med visionen om "at være de danske energiselskabers foretrukne leverandør af bredbåndstjenester."

Efter et år på markedet står det dog klart, at den vision er sværere at realisere end som så.

I dag har virksomheden, Smile Content, nemlig kun sig selv - Midtvest Bredbånd - og Himmerlands Elforsyning som kunder.

Og hos HEF er Smile blot en ud af fire produktleverandører.

- Havde du spurgt mig for et år siden, havde jeg nok sagt, at vi var lidt længere nu, erkender Svend-Erik Jensen, der er administrerende direktør i Midtvest Bredbånd og bestyrelsesformand i Smile Content.

Få kunder

Midtvest Bredbånd, der er ejet af syv midt- og vestjyske forsyningsselskaber, ejer 90 procent af Smile Content, mens norske Lyse Tele, der var blandt de første til at tilbyde elkunderne en samlet indholdspakke med internet, telefoni og tv, ejer resten.

Den konstellation betød sidste år store ambitioner for indholdsvirksomheden, og de er også til dels opfyldt, mener Svend-Erik Jensen.

- I al beskedenhed synes vi, at vi har fået skabt noget indhold og en drift, der er mere stabil, end det man hører, man har andre steder, siger han og tilføjer:

- Den anden ting er jo så, om vi har fået koblet alle de kunder på, som vi havde drømt om. Det har vi ikke fået i Midtvest Bredbånds område, og jeg tror også, at det er fair at sige, at gravearbejdet hos nogle af vores kolleger har taget lidt længere tid, end man måske kunne have drømt om.

I sidste uge fortalte Computerworld, at Midtvest Bredbånd kun har fået koblet 650 kunder på fiberbredbåndet, fordi gravearbejdet trækker ud.

Den situation går ifølge Svend-Erik Jensen selv sagt også ud over Smile Content, der skal levere selve indholdet i form af tv, internet, telefoni og video-on-demand.

Partnere søges

På grund af den noget hårde begyndelse for Smile Content, der har omkring 10 medarbejdere, håber Svend-Erik Jensen, at andre elselskaber snart får lyst til at deltage i samarbejdet.

- Vi har lavet et samarbejde med Lyse, og det vil vi da gerne invitere andre med til også. Hvis nogen vil melde sig ind i klubben, skal de være velkomne.

- Den bagvedliggende filosofi er, at vi skal have noget volumen, hvis vi skal gøre det her på en effektiv måde, så hvis nogen sidder og døjer med tingene selv, så skal de være velkomne til at være med. Enten ved at købe nogle aktier eller ved at købe tjenesterne, siger Svend-Erik Jensen.

Han tror fortsat på ideen om at skabe en indholdspakke til de danske elselskaber, men erkender, at der også findes en del andre udbydere på markedet, blandt andre Dansk Bredbånd.

- Der er jo andre end os på det her marked, så selvfølgelig er der konkurrence. Vores agenda er, at det skal være en god og selvstændig forretning, men vi skulle jo have de tjenester under alle omstændigheder i Midtvest Bredbånd, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere