DR tvinges til at benytte åbne standarder

DR skal benytte åbne standarder på hjemmesiden dr.dk. Det skyldes, at der har været problemer med blandt andet opsætningen et net-tv for Mac- og Linuxbrugere.

DR har underskrevet en kontrakt med Kulturministeriet, der blandt andet forpligter public service stationen til at benytte åbne standarder på hjemmesiden dr.dk.

Kravet om benyttelsen af åbne standarder ses i lyset af, at ikke alle brugere kan tilgå alle tilbudene på DR hjemmeside uden problemer.

- Der har blandt andet været nogle Mac- og Linux-brugere, der ikke har kunnet modtage alle informationerne på dr.dk ordentligt, fortæller fuldmægtig Pernille Rahbek fra Kulturministeriet.

Hun forklarer, at kravet om forbedret brugeroplevelse- og tilgængelighed er en afledt effekt af medielicensen.

- Alle skal kunne jo have adgang til tilbuddene på hjemmesiden, når det drejer sig om en public service station, siger hun.

DR hilser kravet velkomment

Hos DR er man glad for, at stationen bliver formelt forpligtet til at favne bredere og øge tilgængeligheden.

- Vi har længe været opmærksom på problemstillingerne, hvor der især har været knas med dr.dk tv-udsendelserne. Mac- og Linuxbrugere kan godt se vores programmer, men det er ret bøvlet at få til at fungere på Linux, siger udviklingschef for nye medier, Erik Henz Kjeldsen.

Fokus for DR er derfor at optimere alle tjenester på hjemmesiden. På selve hjemmesiden har der også været problemer for Linuxbrugere.

Erik Henz Kjeldsen påpeger dog, at der ikke er færdige standarder for alle de løsninger, som DR skal tage hånd om på nettet.

- Det er jo ikke lige som, når vi sender tv. Vi bliver ofte bedt om at lave vores net-tv-løsninger i MPG4 af Linux-brugere, men MPG4 er en ufærdig standard. Vi kunne også lægge vores net-tv-programmer ud i ogg vorbis-formatet, men det ville blive besværligt for alle andre end Linux-brugerne, siger han.

Derfor vil DR benytte licenspengene på at udvikle løsninger, der først og fremmest egner sig til de cirka 95 til 96 procent af brugerne, der benytter Windows.

Derefter vil de resterende Mac- og Linuxbrugere blive tilgodeset, hvilket der bliver arbejdet på i TV-Byen.

TV 2 ikke dækket af aftalen

Aftalen mellem DR og Kulturministeriet gælder udover åbne standarder en række tiltag, der bunder i sommerens medieaftale, hvor der blandt også er en række områder som TV 2 skal opfylde.

I medieaftalen er der intet krav om, at TV 2 skal til benytte sig af åbne standarder på sin hjemmeside.

Public service kontrakten med DR gælder for perioden 2007-2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere