Husalteret er tilbage i 100 tommer

Reportage fra CES 2007: LGs første 100 tommer LCD-TV er sammen med selskabets kombinerede Blu-ray Disc og HD DVD-afspiller et tydeligt signal fra CES i Las Vegas. Teknologiudviklingen styres i stadig højere grad fra hjemmet.

Las Vegas: Det kræver næsten 2,5 meter i bredden at få LG's nye 100 tommer LCD HDTV (High Definition TeleVision) på plads i reolen.

Til gengæld er det næsten umuligt at få plads foran det på selskabets stand under CES eller Consumer Electronic Show, der finder sted i Las Vegas frem til torsdag.

Efter år i en gråzone, hvor fjernsynets rolle ofte har været til diskussion i en internettid, er status efter 2006, at husalteret er tilbage i stadig større størrelser og HD.

Sort af mennesker

Der er konstant sort af mennesker foran LGs enorme nye husalter.

Og samtidig er det hidtil største LCD-format koblet sammen med LG's verdenspremiere på en kombineret Blu-ray Disc og HD DVD-spiller.

Smid en netforbunden spilkonsol eller en mediecenter-enhed oven i og husalteret er perfekt.

Giganternes kamp

Krigen om dagligstuen har de amerikanske medier allerede døbt "giganternes kamp" om at udstyre forbrugerne med fjernsyn, medieafspiller, spilkonsoller og netværk.

Og der er nok at kriges om, for alene det amerikanske marked for forbrugerelektronik nåede i 2006 op på 831 milliarder kroner.

I Danmark blev der ifølge de seneste tal fra Brancheforeningen for Forbrugerelektronik solgt for 8,2 milliarder kroner af den slags udstyr til hjemmet sidste år.

Men kampen om dagligstuen cementerer også forbrugernes rolle som drivkraften bag teknologiudvikling i fremtiden.

Juha Christensen har været med til at udvikle både Symbian-styresystemet til mobiltelefoner og Microsofts mobilplatform.

I 2004 grundlagde han selskabet Senopia i San Francisco, der arbejder med mikrosegmentering på mobilområdet, og han ser det heller ikke som et tilfælde, at it-branchens fokus på forbrugerteknologien kommer netop nu.

- Erhvervssegmentet bliver stadig mindre i omsætning. Du kan ikke sælge flere traditionelle applikations-pakker.
Men forbrugerne har stadig flere penge mellem hænderne både i de rige og fattige lande, siger han.

- Microsoft investerer meget i forbrugerprodukter lige nu, fordi erhvervssegmentet ikke vokser på samme måde.

Juha Christensen har researchet grundigt på emnet luksusprodukter.

Han mener, at forbruger-teknologien bevæger sig i samme retning, der betyder mange flere produkter til forskellige segmenter.

Men hvor Juha Christensen mener, at det er et problem for de store it-virksomheder at håndtere, så har Patrick Lelorieux det modsatte synspunkt. Han er vice president for sales i Europa for Cisco-ejede Linksys, der udvikler og producerer netværksudstyr til forbrugermarkedet.

Det bliver aldrig en simpel opgave

Selskabet fik et markant løft, da Microsoft gjorde trådløs netværk til standard i Windows og dermed skabte et kæmpe behov. Siden blev Linksys købt af Cisco, som også siden har købt danske Kiss og gjort det til en del af Linksys.

- Det er helt afgørende, at vi er en del af et stort teknologitungt selskab for at få succes med de mange komplicerede produkter, som også skal være nemme at bruge og installere, siger Patrick Lelorieux.

Hen peger på, at Linksys på CES blandt andet præsenterer en router designet til spillere, der har helt specielle behov for hastighed og svartider i netværket, når de spiller online spil,

Ifølge Patrick Lelorieux bliver det aldrig en simpel opgave skabe det netværk i hjemmet, der forbinder de mange teknologi-enheder.

Derfor venter han i løbet af det næste år at se en ny type systemintegratorer med fokus på private løsninger.

Linksys præsenterer blandt en prototype på en ny brugergrænseflade i mediecenter-produkter. Det drejer sig om en ny type fjernbetjening i form af en rund mus, der reagerer på håndleddets bevægelser og ved hjælp at to knapper.

- Med denne mus og applikationen, der hører til, kan du altså fra dit nye fladskærms-tv få adgang til alt i dit hjemmenetværk. Den slags løsninger er ikke et traditionelt detailhandelsprodukt, men skal sælges af servicefirmaer, siger Patrick Lelorieux.

Trækker fulde huse

Tilbage i den centrale messehal i Las Vegas Convention Center strømmer folk ikke bare til LG men også Samsung, Philips, Sony og Microsoft trækker fulde huse.

De første har skærme i alle størrelser og mediespiller, mens der især er kø foran spilkonsollerne hos Sony og Microsoft.

Et nyt slag i kampen om dagligstuen kan begynde.

I en hotelsuite et stykke fra messehallen kan man se et af våbnene. Øverste chef for skærmproducenten ViewSonics europæiske aktiviteter viser frem.

- Det er en prototype, men alligevel. Det er et fjernsyn med en iPod-dock. Vi lancerede de første pc-skærme fra 19 tommer og opefter med iPod-dock kaldet Viewdock i december, og i dag vi lanceret en projekt med iPod-dock, fortæller Jan Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere