CBrain sætter børsnoterings-system til salg

Softwarehuset cBrain gennemførte sidste år en børsnotering baseret på salg af aktier via internettet. Nu tilbyder selskabet sin løsning som en service til virksomheder, der ønsker at gå på børsen.

Fremover bliver det muligt for potentielle børskandidater at blive noteret på børsen gennem salg af aktier via internettet.

Først med den idé var cBrain, der sidste år tog initiativ til en børsnotering baseret på selskabets egenudviklede softwareløsning.

- Siden vi gennemførte vores børsnotering gennem salg af aktier via internettet, har vi fået mange henvendelser fra virksomheder, som overvejer en introduktion på enten Københavns Fondsbørs eller Firsth North, fortæller Per Tejs Knudsen, administrerende direktør, cBrain.

Sælger som en service

Ansporet af interessen pakkede cBrain sin software på en brugervenlig facon og sælger den nu som en service til virksomheder, der ønsker at sælge aktier via nettet i forbindelse med et offentligt udbud.

- Økonomisk er det meget forskelligt, hvad det vil koste de enkelte virksomheder at bruge vores software, siger Per Tejs Knudsen.

Han tilføjer, at det som hovedregel "i hvert fald vil koste mindre end en million kroner."

Ud af busken

Per Tejs Knudsen mener, at muligheden for at bruge metoden, som cBrain selv kalder LEAN-IPO, bør kunne få mange flere mindre virksomheder ud af busken og frem til en børsnotering.

Selve produktet, cBrains aktiesalgsservice, har fået tilnavnet cTrade.dk, og på den hjemmeside kan interesserede investorer skrive sig op og blive orienteret om kommende udbud af aktier.

Cbrain vakte opsigt, da det dengang blot tre år gamle selskab i slutningen af 2005 meddelte, at det ville på børsen.

Forundringen gik ikke mindst på cBrains meget atypiske konstruktion for børsintroduktionen. Selskabet gennemførte introduktionen uden hjælp fra en investeringsbank, men med afsæt i salg af aktier til halvanden krone stykket til private investorer via internettet.

Cbrain blev det første it-selskab af en hel bølge, der i det seneste år er blevet børsnoteret. Børsnoteringerne tæller blandt andre Zepto, Notabene, Mondo, Comendo og flere andre.

Per Tejs Knudsen har tidligere ført Maconomy på fondsbørsen, da selskabet med hiv og sving blev børsnoteret lige før dotcom-bølgen bristede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere