It-projektledere er underbetalte, sure og stressede

Hver tredje projektleder mener, at hans løn er for lille. Endnu flere arbejder op til 30 procent mere, end de burde ifølge deres kontrakt. Det koster i stresssygemeldinger.

Utilfreds, overarbejdende, stresset og underbetalt. Sådan tegner Computerworlds lønundersøgelse billedet af den danske it-projektleder.

Tilmed har ni procent været sygemeldt på grund af stress i løbet af det seneste år, og 42 procent er mere stressede i dag end for et år siden.

Hver tredje er hverken tilfreds med løn og lønudvikling, og hele 18 procent arbejder målrettet på at finde sig et andet job.

15 procent overvejer at søge lykken som selvstændig og starte egen virksomhed, og ligeså mange har allerede egen virksomhed i forvejen.

Alder tæller på kontoen

Også hos it-projektlederne er alder tilsyneladende en vigtig faktor for lønnens størrelse.

Der optræder ganske vist kun tre projektledere over 49 år i undersøgelsen, men de tre tjener til gengæld i gennemsnit mere end 20.000 kroner mere om måneden end deres fem unge kolleger mellem 19 og 29 år.

Sidstnævnte er så til gengæld steget hele 12,9 procent i løn i forhold til 2005.

Hver tredje arbejder over

36 procent, altså flere end hver tredje projektleder, arbejder mellem 20 og 30 procent over.

Om overarbejdet foregår i København eller Jylland fremgår ikke, men jyderne må under alle omstændigheder tage til takke med omkring 5.000 kroner mindre i løn om måneden.

Al denne utilfredshed og al dette overarbejde og stress skyldes ikke, at projektlederne ikke har gået i skole og derfor ikke kan regne den ud.

Faktisk er de undersøgelsens længst uddannede gruppe. Hele 35 procent har en lang videregående uddannelse og 31 procent har en mellemlang videregående uddannelse.

Facts om it-projektleder

Månedsløn: 39.358 kroner.

Lønstigning: Fire procent.

Plads i lønhierarkiet: 6




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere