Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Kapløbet om digital signatur 2.0 er i gang

Giganter som TDC, KMD, IBM og bankerne rører nu for alvor på sig i kampen om, hvem der skal levere næste generation af den digitale signatur. Mobilitet bliver en af de afgørende parametre for hvem der vinder million-ordren

Kapløbet om hvem, der skal administrere det offentliges digitale signatur efter TDCs kontrakt udløber i 2008, er skudt i gang.

TDC smider den digital signatur på USB-nøgle. Bankerne siger, at de vil gøre Net-ID mobil. Og IBM melder ud, at selskabet også vil levere en mobil digital signatur 2.0.

Bejlerne har travlt med at bevise, at de er bedst egnede.

Det står klart, at et af kravene i det udbudsmateriale som IT - og Telestyrelsen offentliggør allerede i april i år, bliver at signaturen skal være mobil.

TDC fører

TDC fører stort, når det gælder erfaring på det felt.

- Vi er da godt stillet, da vi har prøvet det før, siger produktudviklingschef Kim Høse Jensen fra TDC Erhverv om kravet til en mobil-løsning.

Men en spændende outsider har meldt sig på banen. Gigantiske IBM er nemlig tændt på at få en bid af kagen.

– Vi vil meget gerne være med i det her, og vi har erfaring fra projekter i andre lande, siger Søren Duus Østergaard, som er senior e-government advisor for IBM i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Til gengæld erkender KMD og bankerne, at de halter lidt efter på det område.

– Det er klart, at det giver TDC en fordel i forhold til udbudsrunden, at selskabet har erfaring med at gøre den digitale signatur mobil, siger afdelingsleder Rolf Sørensen fra KMD.

Han tilføjer i samme åndedræt, at KMD let kan købe sig til de samme erfaringer ude i byen.

Også bankerne forsøger at gøre sig attraktive inden næste udbudsrunde.

- Vi kigger da på, hvordan vi fremadrettet kan opnå mobilitet, siger Tina Füssel fra Finansrådet om fremtiden for Net-ID.

Banker tabte sidst

I sidste runde blev bankerne opfattet som storfavorit, men tabte på målstregen til TDC.

Derfor valgte bankerne at oprette deres egen signatur, Net-ID.

Og det har fået konsekvenser for TDC, idet en ikke tidligere offentliggjort rapport fra IT- og Telestyrelsen viser, at det træk fra bankerne faktisk bremsede TDCs signatur.

Rapporten viser, at virksomhederne i lige så høj grad troede på bankernes løsning, fordi de potentielt havde 2,8 millioner brugere fra dag et.

Derfor fravalgte virksomhederne den digitale signatur.

Ikke hvem som helst

Det er ikke hvem som helst, der går i købet på hinanden i dagens kapløb.

Når Danske Banks Peter Straarup, TDCs Jens Adler, IBMs Lars Mikkelgaard-Jensen eller KMD Lars Monrad-Gylling sætter sig samme mål.

Så er der dømt kamp til stregen.

Og det er ikke uden betydning, hvem der vinder opgaven.

Videnskabsminister Helge Sander (V) har ved flere lejligheder sagt, at succes med den digitale signatur er forudsætningen for et fuldt ud digitaliseret Danmark i 2012.

Den digitale signatur opfattes altså som en af de afgørende nøgler til Danmark som førende it-nation.

Der kommer til at hvile et stort ansvar på de skuldre, der går sejrrigt ud af kapløbet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere