Artikel top billede

Rygte: Commodore gør comeback på CeBit

1980'erne bedste barnepige, Commodore-firmaet, er på vej tilbage i rampelyset. I hvert fald vil rygterne vide, at Commodore vil lancere en række spil-pc'er på den kommende CeBit-messe.

The Way of the Exploding Fist, Mission Impossible og Zorro.

Er der en klokke fra 1980'erne, der ringer?

Det burde der være, hvis din alder er fra 30'erne og op efter.

For ovenstående spil blev alle lanceret på Commodore 64, der er en af de mest succesfulde pc'er nogensinde.

Og nu rygtes det, at firmaet Commodore er på vej tilbage i rampelyset med nye spil-pc'er

Helt konkret går rygtet på, at Commodore vil lancere sine nye pc'er på den store tyske CeBit-messe, der slår dørene op i Hannover 15. marts 2007.

Det skriver det engelske spilmagasin Pro-G.

"Vi er spændte og glade for at kunne give computerspillerne Commodore-mærket tilbage mellem hænderne og begynde at skrive på et nyt kapitel i historien om en fantastisk maskine. Vi er sikre på, at vi kan levere, hvad spillerne vil have og mangler," siger administrerende direktør Bala Keilman fra Commodore Gaming til Pro-G.

En ren tidsmaskine

Den legendariske brødkasseformede computer, Commodore 64, tegnede mere end noget andet produkt Commodore-firmaet, der med et par håndfulde populære spil-pc'er satsede stort i slutningen af 1970'erne og op gennem 1980'erne.

Produkterne holdt dog ikke distancen mod nye konsoller fra blandt andre Nintendo og ikke mindst pc'ere fra IBM og Apple. Og siden forsvandt Commodore-produkterne fuldstændigt fra hylderne i Fona.

Selskabet gik konkurs i 1994. Commodore blev derefter opkøbt af tyske Escom, der ligeledes gik konkurs to år efter. I 1997 blev selskabet - og ikke mindst det kultagtige firmanavn - købt af hollandske Tulip Computers.

Og nu kan nysgerrige på CeBit-messen måske få en forsmag på, hvilke Commodore-konsoller som Playstation 3, Wii og Xbox er oppe imod på markedet for spillelystne teenagere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere