Artikel top billede

KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, er godt tilfreds med selskabets præstation.

Kommunalreform sikrer KMD rekord-omsætning

KMD fik rekordomsætning på kommunalreformen, der alene indbragte selskabet 600 millioner kroner. Men projektet var dyrt, så overskuddet er faldet. Alligevel er ledelsen yderst tilfreds.

KMD skovler penge ind, men kommunalreformen blev en dyr fornøjelse for den kommunalt ejede it-sværvægter.

En rekordomsætning på næsten 3,4 milliarder kroner og et resultat på 160 millioner efter skat er ifølge administrerende direktør Lars Monrad Gylling tilfredsstillende i et år, hvor firmaet har haft flere store projekter.

"Vi har fået det ud af det, vi skulle. Vi havde den filosofi, at det skulle virke, og vi behøvede ikke tjene en masse på det," siger Lars Monrad-Gylling.

Han forklarer, at reformen faktisk trak ned i årets resultat.

Projektet, der tegner sig for en omsætning på 600 millioner kroner, havde en overskudsgrad på under fem procent. Noget lavere end den gennemsnitlige overskudsgrad, der var 7,1.

Vækst på nye områder

KMD havde sidste år stor succes på både det statslige marked og med salg til erhvervslivet.

Selskabets årsrapport viser en vækst på det statslige marked på 41 procent, mens salget til erhvervslivet er vokset med hele 47 procent.

Lars Monrad-Gylling forklarer, at målet stadig er vækst på ervhervs- og statskunder.

Ikke mindst fordi han forventer stagnation på det kommunale marked i år.

"Vi forventer et svagt fald i den samlede omsætning i år og et svagt fald i antallet af medarbejdere," siger Lars Monrad-Gylling.

Han peger på, at det bliver svært at indhente den omsætning, som fulgte med den store reform.

Salg i horisonten

Sidste år vedtog Folketinget en lov, der forpligter kommunerne til at afhænde hele eller dele af KMD i 2012.

Det samme sker, hvis firmaet igennem en tre-årig periode henter mere end i gennemsnit 25 procent af sin omsætning ved salg til andre end kommuner. En regel KMD dog kan få dispensation for.

Lars Monrad-Gylling fortæller, at firmaet sidste år var tæt på grænsen.

"Vi vil formentlig bryde igennem den grænse i år," lyder forudsigelsen fra Lars Monrad-Gylling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere