Gymnasielærere: Nej tak til internet-eksamener

Formændene for de naturvidenskabelige undervisere i gymnasiet håber ikke, at gymnasierne går i folkeskolens fodspor og indfører interneteksamener.

Internettest egner sig bedst til multiple choice-prøver – og sådanne prøver egner sig ikke til gymnasierne.

Sådan er holdningen blandt formændene for biologilærerne, kemilærerne, fysiklærerne og matematiklærerne i de danske gymasier.

I folkeskolen skulle der i år have været interneteksamen i både biologi og geografi, mens der sidste år var en interneteksamen i naturfag, der dækkede både biologi, fysik og kemi.

Umuligt at teste forståelsen elektronisk

Bertel Haarder sagde på et åbent samråd tirsdag den 29. maj, at man havde valgt de naturvidenskabelige fag, da det er fag, hvor man ikke i samme grad kan diskutere svaret som i humanistiske fag.

Men den præmis accepterer de naturvidenskabelige undervisere i gymnasiet ikke.

"Forståelse af gennemgåede forsøg er for eksempel umulige at teste grundigt elektronisk, da man skal forholde sig til forsøgsdesign og fejlkilder," siger Jesper Mebus, der er formand for gymnasiets biologilærere.

"Det er en myte at der kun findes rigtige og forkerte svar på opgaverne," siger Marianne Kesselbahn, Formand for Matematiklærerforeningen.

Eksamenerne i folkeskolen er alle lavet som multiple choice, hvor eleverne skal sætte kryds ved det rigtige svar.

Eleverne kan derefter få deres karakterer straks efter prøven. I år endte biologieksamenen i systemfejl, hvorefter geografieksamenen blev aflyst.

Interneteksamener betyder sort skole

Det er dog ikke de tekniske problemer, der bekymrer gymnasielærerne, men mere mulighederne for at teste elevernes viden gennem computerskærmen.

To af formændene giver udtryk for, at de slet ikke forstår, at interneteksamener blev indført i folkeskolen.

"Jeg kan slet ikke se, hvordan de kan være anvendelige i folkeskolen og kan kun se økonomiske argumenter for at vælge en så ensporet prøveform," siger Martin Schmidt, formand for fysiklærerne.

Der har efter Computerworlds oplysninger aldrig været planer om interneteksamener i gymnasiet.

På universiteterne har der været eksperimenteret med eksamener på blogs eller over Skype. Det sidste er blandt andet brugt på Grønland på grund af store afstande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere