TDC pumper prisen op med Talkline-salg

ComputerViews: TDC's salg af det tyske datterselskab Talkline er endnu et forsøg på at få det økonomisk optimale ud af TDC, som skal pumpes op, inden selskabet om få år skal sælges igen.

ComputerViews: Kapitalfonde er sat i verden med et formål: At tjene penge.

Derfor har de fem kapitalfonde bag TDC også haft en ganske klar målsætning, da de i 2005 købte teleselskabet for omkring 67 milliarder.

Målet var og er fortsat, at den danske telegigant skal være mere værd, når kapitalfondene på et tidspunkt vælger at sælge selskabet igen.

Det er en realitet, som TDC-boss Jens Alder flere gang selv har fortalt om i åbne fora.

Med salget af tyske Talkline for 4,2 milliarder kroner kan kapitalfondene dermed sætte endnu et kryds på "to-do-listen".

For planen er ganske simpelt, at alt, der kan sælges for en god pris, skal sælges.

Og hvis der ikke er penge i skidtet, skal det lukkes.

TDC skrumper

Talkline – som er en tysk version af lavpriskonceptet Easymobile – er ikke det første selskab, der forsvinder fra TDC's portefølje.

Sidste år måtte TDC droppe Easymobile i Storbritannien på grund af dårlige regnskaber. Det samme skete med Easymobile i Holland.

Og nu har man også gang i – bekræftede – planer om at sælge TDC's ejerandel mobilselskabet One i Østrig og Sunrise i Schweiz.

Derudover valgte TDC i januar at sælge sit baltiske mobilselskab Bité til den private kapitalfond Mid Europa Partners. Prisen var på 3,4 milliarder danske kroner.

Her i Norden er TDC's plan, at selskabet skal være dominerende på erhvervsmarkedet, mens man ikke har den store fidus til privatkunderne i de nordiske lande – ud over selvfølgelig dem i Danmark.

Det resulterede for nylig i, at den norske version af Telmore fik dødsstødet.

Kapitalfondenes plan

Set udefra virker kapitalfondenes plan med TDC ganske logisk.

Alt det, man kan få en god pris for, sælger man, og alt det, der ikke giver positive resultater eller ikke passer ind i strategien, lukker man.

Jo, planen virker fornuftig, hvis man kun har et salg af TDC for øje.

Spørgsmålet er, hvor det efterlader TDC som selskab? For selvom TDC kan vise sig at være en mere fokuseret forretning, når kapitalfondene sælger, vil TDC nok også være en mindre forretning med færre arme og ben placeret på Europa-kortet.

Og mens TDC sælger fra, køber de nordiske konkurrenter op. TeliaSonera har købt Debitel. Telenor har købt Tele2.

Hvornår skal TDC sælges – og hvem bliver køberen?

ComputerViews er en særlig analyseform, som Computerworld anvender. Læs mere om ideen bag ComputerViews her




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere