Artikel top billede

Flickr raser over kinesisk billed-blokering

Den kinesiske regering har blokeret billed-delingssiden Flickr, der til gengæld både raser og undrer sig.

Computerworld News Service: Repræsentanter fra Flickr er ikke i tvivl om, at Kina blokerer virksomhedens billed-delingsside, og virksomheden arbejder nu på at regne ud, hvorfor dette sker, og hvordan det kan undgås.

"Vi efterforsker stadig sagen. Der findes ikke ligefrem en kinesisk hotline, man kan ringe til og klage sin nød,” siger medstifter og direktør for Flickr, Stewart Butterfield.

Blokaden blev tilsyneladende sat i værks i torsdags, og fungerer altså stadig.

Stewart Butterfields efterforskningshold har udelukket, at der er tale om en teknisk fejl.

Forhører sig

I mellemtiden forhører Flickr, som er en underafdeling af Yahoo, sig hos alle de kontakter virksomheden har i Hong Kong og Kina gennem Yahoo Hong Kong og Alibaba.com.

Stewart Butterfield er overbevist om, at situationen er midlertidig, fordi selve siden - uden billeder - stadig er tilgængelig i Kina.

"Hvis de virkelig mente det alvorligt, ville de nok blokere hele siden,” siger Stewart Butterfield.

Han undrer sig dog over det udvalg af billeder, som kinesiske regering har fundet så stødende, at det er nødvendigt at blokere siden.

Det er en pudsig situation for en Yahoo-afdeling at stå i, fordi både Yahoo og Google tidligere er blevet kritiseret for at censurere deres ydelser i Kina.

Menneskerettighedsorganisationer har også taget Yahoo i at videresende informationer om sine brugere til den kinesiske regering lige fra internetadfærd til e-mails, som har spillet en afgørende rolle i retsforfølgelsen og fængslingen af journalister og systemkritikere.

Yahoo, Google og andre kritiserede internetvirksomheder forsvarer sig med, at de må følge de regler, der gælder i de lande, de driver forretning.

Sagen bliver taget op på Yahoos næste årlige møde for aktieejere.

Aktieejerne skal stemme om et forslag, der er blevet fremlagt af New York City Pension Funds, som skal tvinge virksomheden til at indføre regler, der beskytter friheden på internettet verden over.

New York City Pension Funds, som blandt andet repræsenterer New Yorks politi- og brandkorps, fremlagde et lignende forslag ved Googles aktionærmøde, men der gik forslaget ikke igennem

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere