Artikel top billede

Carsten Dilling: Alder og jeg svinger godt sammen

Interview: Som direktør for TDC Fastnet Norden kommer Carsten Dilling til at stå i spidsen for omkring 7.000 medarbejdere. Udfordringer bliver der nok af.

Højst overraskende skal den tidligere Ementor-direktør Carsten Dilling være direktør i TDC Fastnet Norden.

Carsten Dilling kommer til at stå i spidsen for de omkring 7.000 TDC-medarbejdere, der hører til i afdelingen for bredbånd og fastnet-telefoni.

"Jeg tror, at jeg kan tilføre en hel masse her, og så har Jens Alder og jeg haft en ualmindelig god dialog, og vi er meget enige om, hvad der skal prioriteres i TDC," siger Carsten Dilling til Computerworld.

Svært område

Det er dog ikke nogen nem stilling, Carsten Dilling har valgt at sige ja til.

Fastnet Norden dækker over hele TDC's udbud af bredbåndsydelser og fastnettelefoni.

Det sidste er ikke ligefrem præget af vækst, for fastnettelefonien har i de senere år været på tilbagetog på grund af den øgede brug af mobiltelefoner.

"Det er klart, at der er en tendens i gang omkring fastnet, som dels giver nye muligheder på mobilsiden, men som sandelig også afløses af mange af de muligheder, der er på bredbåndssiden. Alt i alt kan man glæde sig over, at vækstmulighederne på bredbånd langt overgår det fald, der er i fastnet," siger Carsten Dilling.

"Det gælder jo om at få fokuseret indsatsen og bevare lederskabet på bredbåndssiden," tilføjer han.

En travl mand

Carsten Dilling blev fri på jobmarkedet, da Ementors aktiviteter blev solgt fra før årsskiftet.

Så sent som for en måned siden sagde han til Computerworld, at han var ved at være klar til at springe på en ny vogn, men at han faktisk på daværende tidspunkt havde mere travlt end nogen sinde.

Carsten Dilling sidder med i forskellige bestyrelser, og posten som formand for Traen's bestyrelse tager en stor del af hans tid.

På trods af stillingen i TDC, fortsætter han i Traen, der efter hans vurdering er på vej ind i en mere rolig periode, hvor posten som bestyrelsesformand vil kræve knap så meget tid.

Men han slår også sine folder som konsulent og rådgiver for store virksomheder og flere kapitalfonde, og spørgsmålet er, om der også kan blive tid til de aktiviteter med jobbet i TDC.

"Nu skal jeg lige starte i TDC og have overblikket over, hvad det kræver. Men det er klart, at det her bliver et job, der kræver fuld fokus og dedikering. Det er der ingen tvivl om," siger Carsten Dilling.

TDC-direktionen

Det er et TDC under voldsom forvandling, Carsten Dilling kommer til at blive en del af.

Ikke nok med at selskabet har gang i opkøb og frasalg rundt omkring i Europa og en intern spareplan, hvor medarbejderstaben skal reduceret med fem til syv procent om året – direktionen ændrer også udseende.

Henriette Fenger Ellekrog, koncerndirektør med ansvar for HR og Koncernstabe, fratræder sin stilling senest med udgangen af september 2007. Hendes efterfølger er endnu ikke fundet.

Tidligere på året forlod Kim Frimer, administrerende direktør i TDC Totalløsninger, selskabet.

TDC-direktionens nye sammensætning vil komme til at bestå af administrerende direktør og koncernchef Jens Alder, finansdirektør Hans Munk Nielsen, direktør for Mobil Norden Mads Middelboe, direktør Erhverv Norden Klaus Pedersen og koncernstrategichef Eva Berneke.

Udvekslede synspunkter

Carsten Dilling bliver også selv en del af direktionen, og han føler sig allerede nu overbevist om, at han og Jens Alder deler synspunkter.

"Det har været en rigtig god og konstruktiv proces, hvor der selvfølgelig også er blevet udvekslet en masse synspunkter og idéer om, hvad der er vigtigt for denne del af forretningen og for TDC som sådan. Det er ikke bare lige tju-bang med sådan et job," lyder det fra Carsten Dilling.

Han begyndte i it-branchen med 17 år hos IBM, hvor han sluttede som direktør og det yngste medlem af direktionen nogen sinde.

Derefter blev han koncernchef i Columbus IT Partner og siden administrerende direktør for Ementor Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere