Museskader er arbejdsgiverens skyld

En dom i byretten slår fast, at arbejdsgiveren bærer ansvaret for medarbejdernes museskader. Arbejdsgiveren skal beordre de ansatte væk fra computeren.

Det er arbejdsgiverens ansvar at sørge for, at medarbejderne ikke bliver ramt af museskader. Det har en dom i byretten i Holstebro slået fast.

Her blev det afgjort, at en 49-årig kvinde skal have erstatning af sin tidligere arbejdsplads, et bogtrykkeri i Struer, fordi hendes chef ikke tog ansvaret for at afhjælpe kvindens museskade.

Det er nemlig ikke alene medarbejderens problem, hvis håndleddet pludselig siger fra.

Hvis ikke medarbejderen selv gør noget for at løse problemet, så skal arbejdsgiveren træde til, fastslår dommen.

"Nu er det slået fast med syvtommersøm, at den enkelte arbejdsgiver har et ansvar. Han skulle have givet hende en direkte ordre, han skulle havde ledet og fordelt arbejdet på en korrekt måde, og det har han ikke gjort," siger arbejdsmiljøkonsulent i HK/Privat, Svend-Erik Hermansen.

DA: Dommen har ingen betydning
HK/Privat, der har ført sagen i byretten, betegner sagen som principiel, fordi kvinden ikke rokerede på trods af, at hun var klar over, at hendes arbejde kunne være belastende. Den manglende rokering skete med virksomhedens viden og accept.

Arbejdsgiveren mente, at det var kvindens eget ansvar at nedtrappe arbejdet med musen.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) afviser, at sagen skulle have nogen principiel betydning og som sådan få betydning for fremtidige sager.

"Dommen får ikke nogen betydning, for der er ikke noget nyt i det her. Det er et af hovedprincipperne i arbejdsmarkedsloven, at det er arbejdsgiverens ansvar at sørge for, at arbejdet tilrettelægges og gennemføres på en måde, der er sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt," siger Torben A. Sørensen, chefkonsulent i DA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere