Flybilletter på papir er snart historie

The International Air Transport Association (IATA) har afgivet sin sidste ordre på papirbilletter og går fra juni 2008 over til 100 procent e-ticketing.

Computerworld News Service: IATA, som står for driften af 94 procent af internationale fly, meddeler, at det har afgivet sin sidste ordre på 16,5 millioner papirbilletter, der skal forsyne de 60.000 godkendte IATA-rejseselskaber over hele verden indtil 31. maj 2008.

IATA’s administrerende direktør, Giovanni Bisignani, meddeler, at det er sidste udkald for papirbilletter.

Det er 38 måneder siden, at IATA meddelte, at man satser på 100 procent e-ticketing som en del af selskabets såkaldte Simplifying the Business-tiltag.

Brugen af e-billetter er steget fra 16 procent i juni 2004 til 84 procent i dag. Og om bare 278 dage vil papirbilletten være fortid.

Ved at gå over til 100 procent e-ticketing vil luftfartselskaberne spare næsten 50 kroner per passager om året, hvilket tilsammen beløber sig til en besparelse på cirka 16 milliarder kroner for hele branchen.

IATA’s afskaffelse af papirbilletter vil også spare 50.000 træer om året.

På nuværende tidspunkt udskriver IATA’s betalingssystem mere end 400 millioner billetter om året.

Ifølge Giovanni Bisignani betyder ændringen håndgribelige fordele for rejsende, rejseselskaber, luftfartselskaber og miljøet.

Oversat af Mille Bindslev




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere