Danske it-konsulenter bag global freelancer-database

ProData har i al stilhed globaliseret forretningen, som i begyndelsen af 2008 vil have spredt sig til 20 lande. Målet er at tjene kassen på at udleje freelance it-konsulenter over hele verden.

Det danske it-konsulenthus ProData Consult, der lejer it-arbejdskraft ud på projektbasis, er i fuld gang med at globalisere forretningen.

"Vi er nu til stede i 10 lande og under etablering i yderligere 10, så i løbet af første kvartal 2008 vil vi være at finde i 20 lande," fortæller Carsten Lindskog, koncerndirektør i ProData Consult.

Selskabet er i dag til stede i Danmark, Bulgarien, Colombia, Mexico, Holland, Polen, Rumænien, Rusland, Sverige og Ukraine.

Hvilke nye lande, der bliver føjet til listen i januar, ønsker Carsten Lindskog ikke at afsløre. Kun at de alle er på det europæiske og de amerikanske kontinenter.

ProData Consult består af godt 200 aktive it-konsulenter, 27 administrative medarbejdere, samt et netværk af godt 1.200 fast tilknyttede freelance-konsulenter med mindst fem års erhvervserfaring.

Den kombination giver umiddelbart ProData en række fordele over for store konsulenthuse som CSC, Capgemini, Accenture og IBM, der har mange fastansatte it-konsulenter på lønningslisten.

En af fordelene er lavere faste omkostninger, men den største er øget fleksibilitet for både virksomhed og de tilknyttede freelance-konsulenter.

Det koncept har vist at være en profitabel cocktail herhjemme, hvilket kåringen af ProData som Danmarks dygtigste it-selskab i Computerworlds Top100-undersøgelse i 2005 vidner om.

Derudover tjener konsulenthuse som 7N, Interim Competence og Sketenty Project gode penge på lignende koncepter.

Globaliseringen af virksomheden skal nu vise, om konceptet også holder uden for Danmarks grænser.

Det mener Carsten Lindskog ikke overraskende, at det gør, og han peger på en række oplagte fordele ved internationaliseringen af virksomheden.

"Det gør os i stand til at levere med eksakt samme standarder til vore internationale kunder på tværs af landegrænser. Og vi har allerede fået god respons fra en hel del af vore kunder, som netop har behov for dette," siger Carsten Lindskog.

Samtidig har konsulenterne i selskabets database taget godt imod globaliseringsstrategien, da det gør det muligt at rokere fra land til land, hvor deres specifikke spidskompetence er efterspurgt.

Derudover fremhæver Carsten Lindskog, at selskabet får skabt en global database over af de tungeste freelance it-konsulenter.

"Det betyder, at vi i løbet af et par minutter kan få en total global liste over alle de it-konsulenter, der faktisk er ledige, og som præcis matcher den/de konsulentprofiler, som kunderne efterspørger. Det giver mulighed for at tilgodese ønsker hos kunder, som vi eller andre ellers ikke hidtil har kunnet leve op til," siger Carsten Lindskog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere