Artikel top billede

Året var 1983, og det store hit var en Tandy 100, den første bærbare, man ikke fik hold i ryggen af. En fiks lille sag med div. tilbehør. Bemærk skærmens størrelse.

Otte teknologier, hvis død vi glæder os over

Hvis du ind imellem synes, hverdagen er besværlig, så lad os sammen glæde os over, hvor meget bedre teknologierne er blevet og hvor meget, vi ikke længere skal bøvle med.

Man kan naturligvis ærgre sig, når firmaer, der gav os vidunderlige produkter ikke formåede at overleve. Men der er ingen grund til at sørge længe.

Tænk positivt. Tænk på produkter og teknologier, der døde, fordi der ikke længere var behov for dem.

Vi vil her hylde den dødelige udgang for de teknologier, der en gang irriterede os, men ikke længere generer os. De teknologier, der får os til at indse, at tiderne skifter - og ofte heldigvis til det bedre.

Verden har forbedret sig, nu da vi ikke længere skal rode med hukommelsesallokering eller trykke RAM ned i motherboardet en chip-ad-gangen.

Overflødiggjort

Præcis som vi håbede, har branchen fundet bedre måder at løse hardware-udfordringerne på og integrere software, som (hvad vi altid har vidst) fungerer uden menneskelig eller guddommelig indblanding.

Min liste indbefatter teknologier, der var klodsede i begyndelsen, men siden blev bedre. Eksempelvis var de tidlige CD-ROM 'løsninger' en katastrofe, hvis korrekte installering kunne udgøre et konsulentfirmas samlede omsætning.

Og dog vidste alle, at CD-ROM-teknologien ville blive mindre, hurtigere, billigere og sammenbygget med hardwaren og operativsystemet.

Jeg ignorerer også personlige Hall-of-shame-kandidater (ja, det inkluderer også dig, Microsoft Bob) og vil i stedet fokusere på hardware og software-balledemagerne, der glædeligvis er overflødige.

CIO.coms senior online-redaktør Esther Schindler var en gang indehaver af en computerbutik i den amerikanske delstat Maine og begyndte sit afhængighedsforhold til online communities med et 1.200 baud modem, der forbandt hende med BBS'er. Hun har været leder af flere computerbrugergrupper.

Oversat af Bo Madsen

Læs mere om alt det du kan glæde dig over:

Håndbetjent hukommelsesstyring

Single-tasking operativsystemer

Opkaldsmodemmet

Dot-Matrix printere

Slæbbare pc'er

Små lagringsmedier

Pc'er med 1001 muligheder

Et simplere liv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere