TDC stopper lovbrud - og hæver priserne

Siden niende oktober har TDC arbejdet på at ændre informationsoverførslen, der blev kendt ulovlig af Teleklagenævnet. Nu ændrer selskabet omsider fremgangsmåde. Og hæver priserne.

Først seks uger efter Teleklagenævnet kendte TDC's informationsoverførsel af samlerabatordningen ulovlig, ændrer TDC først nu reglerne for, hvordan kunder med fastnettelefon og ADSL-bredbånd på samme telefonlinie kan opnå samlerabat.

”Vi stoppede med at bruge persondataene øjeblikkeligt. Faktisk har vi informeret både Teleklagenævnet og Telestyrelsen om situationen og begge parter har været involveret i det her. Der er ikke tale om, at vi på nogen måder har brudt loven siden niende november,” understreger koncerndirektør Carsten Dilling, Fastnet Norden om rygterne, at TDC stadig brugte den ulovlige informatonsoverførsel.

Han mener ikke, at det kunne være gjort på kortere tid.

Samtidig hæver TDC prisen på et fastnet-abonnement med fem kroner per måned til 134 kroner inklusiv moms.
Prisforhøjelserne, der allerede træder i kraft fra nytår, skyldes ifølge TDC flygtende kunder og stigende omkostninger.

Dyrere

"Sidste år faldt antallet af kunder med fastnettelefon med knap seks procent, men desværre falder vores omkostninger ikke tilsvarende. Derfor har vi besluttet at hæve abonnementsprisen fra årsskiftet," udtaler Carsten Dilling.

Han tror ikke, at de højere priser vil få endnu flere kunder til at vælge TDC fra.

1. januar hæver TDC også den såkaldte samproduktionsrabat for kunder, der både har telefon og bredbånd på samme linje, fra 40 til 45 koner per måned.

Teleklagenævnet afgørelse den niende november betød, at TDC med det samme skulle finde en anden måde at sikre, at kunder med både fastnet og bredbånd kun betalte leje af kobberet en gang.

Lovbruddet får dog ikke nogen konsekvens for TDC. Teleklagenævnet vil ikke skride ind, fordi teleselskabet skal have lidt tid til at indstille sig på de nye forhold.

Anmoder selv rabat

Hvor rabatten tidligere er udbetalt automatisk, skal kunderne fremover selv anmode TDC om at få rabatten, der for tiden er på 40 kroner pr. måned.

"Vi ændrer reglerne, så kunderne selv skal anmode om at få rabat. Det er lidt mere besværligt for både kunderne og os, men så er der rene linjer, og alle de kunder, der tidligere fik rabat, kan stadig få det," siger koncerndirektør Carsten Dilling, Fastnet Norden.

De ny regler gælder kun kunder, som har fået bredbånd efter den 9. oktober i år og dermed kan være berettigede til rabat. TDC-kunder, der allerede får rabat, behøver ikke foretage sig noget.

IT- og Telestyrelsen har vurderet, at de nye regler ikke er i strid med telelovens bestemmelser om udveksling af oplysninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere