Artikel top billede

Sebastian Gjerding fra Piratgruppen efterlyser retssikkerheden i sager om piratkopiering.

Pirat: Helt til grin at kappe net-forbindelser

Retssikkerheden og almindelige menneskers daglige liv er i fare, hvis fil-delernes internetforbindelser skal lukkes ned, mener en dansk pirat.

Den franske regerings opbakning omkring internet-udelukkelsen af ulovlig fildelere har fået flere fil-pirater i Europa til at fare i flint over mangel på retssikkerheden i den franske fremgangsmåde.

"Det er jo fuldstændig vanvittigt, hvis det skal være op til bredbåndsudbydere og underholdningsindustrien at kappe folks forbindelser til internettet udenom en domstol og uden bevisførelse," siger Piratgruppens talsmand Sebastian Gjerding.

Han peger på, at udelukkelsen fra nettet er et meget alvorligt indgreb for moderne mennesker, hvis de ikke har en internetforbindelse til at komme i kontakt med det omliggende samfund med.

"Jeg er rigtig træt af, at retssikkerhed på nettet ikke er noget, som politikerne taler om. De bliver jo tit undskyldt med, at de ikke ved nok om it, men det er jo bare ikke godt nok," lyder det med irritation i stemmen fra Sebastian Gjerding.

Han retter den sidste kommentar mod Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann, der i mandags udtalte til Computerworld, at fil-pirater herhjemme også burde få kappet netforbindelsen som en sidegevinst i arbejdet med at finde og arrestere phishere og hackere.

Kriminaliseringen er grotesk

Faktisk mener Sebastian Gjerding, at kriminaliseringen af fildeling over nettet er grotesk

"Udvekslingen af filer sker jo konstant, og jeg mener ikke, at underholdningsindustrien taber store beløb på fil-deling. Men industrien har virkelig ikke forstået, at produkter som tekst, musik og film ikke er bundet til faste medier mere," siger Sebastian Gjerding.

Han mener derfor, at hele underholdningsindustrien bør tænke i nye former for distribution, fordi internettet har været med til radikalt at ændre folk opførsel for at dele underholdning med hinanden.

"Derudover foregår fildeling og kopiering af filer jo også via CD'er og eksterne harddiske. Skal en fil-deler så heller ikke have lov til at eje USB-stick og brændbare CD'er?"

På nuværende tidspunkt bliver piratsagerne i Danmark afgjort med, at Anti-Piratgruppen, der er en sammenslutning af musik- og filmbranchen, anlægger civile søgsmål mod fildelere, der bryder branchernes ophavsrettigheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere