Artikel top billede

LG.Philips LCD lancerer på CES et e-papir, der er på størrelse med et A4-ark, har en opløsning på 1280 pixels/800 pixels og kan vise 16,7 millioner farver.

CES-trommerne buldrer før kickoff - få overblik her

Las Vegas danner i næste uge rammen om det årlige Consumer Electronics Show (CES). Allerede nu vælter det ind med produktlanceringer. Computerworld giver dig overblikket.

I næste uge stimler omkring 150.000 mennesker sammen i syndens by, Las Vegas, til CES 2008.

Consumer Electronics Show er traditionelt stedet, hvor de store produktlanceringer finder sted, og der endnu er flere dage til kickoff, er CES-trommerne allerede begyndt at buldre.

Sidste år forsvandt en del af fokus dog fra CES, fordi Apples Steve Jobs på konferencen Macworld valgte at lancere iPhone.

Det ændrer dog ikke på, at CES er stedet, hvor man får det bedste overblik over it-tendenderse anno 2008.

Det digitale papir

South Koreanske LG.Philips LCD tager hul på fremtiden med sit bud på et digitalt papir.

E-papiret, der er på størrelse med et A4-ark, har en opløsning på 1.280 pixels/800 pixels og kan vise 16,7 millioner farver.

I modsætning til de almindelige LCD-skærme, der er lavet af glas, er idéen med et e-papir, at det skal kunne bøjes.

Indtil videre er det dog ikke lykkedes nogen producenter at skabe et e-papir, der har de samme fysiske egenskaber som et traditionelt stykke papir.

Det nye product fra LG.Philips LCD skulle efter sigende være blot 300 micrometer tykt, hvilket er få gange tykkere end et almindeligt stykke papir.

Bærbare med mere plads

Allerede nu tegner der sig et interessant billede af, at de bærbare computere for alvor er ved at få ben at gå på, når det handler om harddiske.

ASUS vil lancere et laptop med plads til en 1 terabyte data (1000 GB). Den bærbare computer, som får navnet M70S, indeholder to harddiske fra Hitachi på hver 500GB. Det betyder, at man kan opbevare 1000 timers video på computeren.

En anden interessant lancering kommer fra kinesiske Lenovo, der på CES vil præsentere en laptop, der er rettet mod forbruger-markedet.

Produktserien, som får navnet IdeaPad, vil bestå af 15 tommer og 17 tommer computere, og senere på året vil en lille 11 tommer bærbar også blive lanceret. Ikke overraskende lægger Lenovo med forbruger-computerne stor vægt på, at de skal kunne bruges til spil og underholdning.

Lidt for enhver smag

CES byder traditionen tro på lidt for enhver smag, og med det væld af teknologiske dingenoter, der præger det moderne menneskes dagligdag, er det ikke så lidt.

Japanske Sony vil på CES blandt andet lancere Skype til det håndholdte spilkonsol PSP, og Casio vil løfte sløret for et digitalt kamera, der kan skyde op til 60 full-resolution billeder på blot ét sekund.

Som Computerworld har beskrevet, er der også store forventninger til Bill Gates’ keynote på CES, fordi hans opgave bliver at fjerne fokus fra Macworld, som finder sted senere på måneden i San Francisco.

CES løber af stablen i næste uge, og Computerworld dækker naturligvis slagets gang, så du kan få et indblik i de teknologiske tendenser, der vil præge 2008.

Følg dækningen på www.cw.dk/tag/ces_2008




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere