Kan CES 2008 overgå iPhone-præsentationen?

Microsofts bestyrelsesformand, Bill Gates, står overfor en hård opgave, når han i næste uge skal levere hovedtalen ved Consumer Electronics Show (CES) 2008 i Las Vegas.

Computerworld News Service: Bill Gates vil være presset til at sørge for, at CES overskygger Macworld Conference & Expo.

Sidste år stjal Apples Steve Jobs billedet, da han præsenterede iPhone. Den overskyggede totalt begivenhederne på CES - og blev et lige så stort hit, som det var forventet.

Steve Jobs skal tale igen i år, og rygterne siger, at Apple kan tænkes at præsentere alt fra en ultramobil PC til online filmudlejning.

Hvad vil Gates præsentere?

Sidste år fik rygterne om iPhone og den dårlige planlægning (hvor de to begivenheder blev afviklet næsten samtidigt) flere til at droppe en del af CES for at høre Steve Jobs på Macworld.

I år er planlægningen lidt bedre. Macworld begynder umiddelbart efter CES's afslutning.

Og der er flere Microsoft-rygter i omløb: Vista Service Pack 1? Internet Explorer 8? Får Xbox 360 bevægelsesfølsomme spilkontroller, så den kan konkurrere med Nintendo Wii?

Detaljer om den næste generation af Windows OS, med kodenavnet 7, kan være interessant, men eftersom Vista stadig er ny for de fleste, er det svært at forestille sig, hvordan et nyt system vil se ud.

Opkøb af Yahoo?

De mest interessante Microsoft-rygter handler om virksomheden - ikke om deres produkter. Der er spekulationer om, at Microsoft vil købe Yahoo eller Bloomberg.

CES foregår officielt fra 7. til 10. januar i Las Vegas, men Bill Gates' hovedtale holdes allerede den 6.

Showet er en af verdens største teknologi-messer, hvor 2.700 firmaer præsentere tusindvis af gadgets til hen ved 150.000 besøgende.

Macworld expo holdes fra 14. til 18. januar i San Francisco.

Gphones

På CES vil mobilitet være et hovedtema på grund af det store salg af bærbare pc'er, som kunderne foretrækker frem for desktop pc'er. Salget af bærbare stiger med 30 procent per år, mens desktop salgets vækst kan regnes i encifrede tal.

Motorola forventes at præsentere nye mobiltelefoner og andre produkter på CES, mens Yahoo forventes at vise nye mobilteknologier, der muligvis indeholder Googles Android.

Nogle firmaer kan tænkes at fremvise Gphones, der kører med Google software. Rygterne siger, at HTC fra Taiwan er klar med mobiltelefoner beregnet til Googles software.

Det forventes også, at der vil blive vist satellit-teknologi til mobil TV og HDIM (high definition multiple interface). Der vil også være bærbare computere med store harddiske med en kapacitet på mellem 500MB og 1 terabyte, såvel som en mængde nye ultramobile pc'er og smartphones.


Miljøbevidsthed
Samsung forventes at vise 31 til 40 tommers OLED Tv-skærme (active matrix organic light-emitting diode television set), der bruger halvt så megen energi som en tilsvarende LCD-skærm (liquid crystal display) og kun er 4,3 millimeter tykt.

I år er grønt lig med guld på CES. Firmaerne kæmper om at blive kendt som miljøbevidste med færre giftige materialer og bedre energiudnyttelse.

Det forventes, at et væld af produkter, fra en Fujitsu-pc fremstillet af majs til en bærbar fra Asustek, hvor skallen er lavet af bambus. I Fujitsus pc anvendes en plastic, der er fremstillet af biologisk nedbrydelige produkter, blandt andet majs.

Bilindustrien vil få en mere fremtrædende plads på dette års CES. Og det handler om mere end GPS-enheder. Elektronikken har vundet indpas i flere dele i bilerne, eksempelvis som styring af hvordan hybrid-biler skifter mellem benzin og strøm.

Andre teknologier giver mulighed for stemmestyret betjening af mobiltelefonen og musikanlægget i bilen.

Der vil være masser af nyheder på CES, men vi må vente og se, om den kan slå Macworld som årets teknologiske udstilling.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere