Artikel top billede

Hvor lander BEA's produkter efter Oracle-opkøb?

Markedsandele og teknologi er årsagen til Oracles opkøb af BEA, mener flere brancheanalytikere. Læs her, hvad fremtiden kan bringe for selskabernes produkt-porteføljer.

Computerworld News Service: Oracle ville have adgang til BEA’s veletablerede kundekreds.

BEA og IBM sidder på de eksklusive kunder, som bruger middleware til de mest krævende applikationer, så opkøbet bringer Oracle tættere på IBM, fortæller Yefim Natis, underdirektør hos Gartner.

Hvis opkøbet bliver godkendt af det amerikanske finanstilsyn, vil Oracle indtage andenpladsen, kun overgået af IBM, som den førende leverandør af applikations-infrastruktur.

Men analytikerne er ikke enige i, at opkøbet vil betyde en fusion mellem de to virksomheders middleware til en genfusioneret Fusion, eller om Oracle i stedet vil tilbyde to separate produktlinjer, som det er tilfældet med virksomhedens PeopleSoft- og JDEdwards-applikationer.

Har en bedre teknologi

”Når Oracle opkøber en virksomhed, sker det som regel, fordi virksomheden har bedre teknologi, der er populært på markedet,” siger Bart Narter, senioranalytiker hos analysefirmaet Celent.

Bart Narter mener, at BEA’s teknologi har nogle reelle fordele, særligt inden for værdipapirhandel, hvor virksomheder efterspørger korte svartider med performance inden for en tidsramme på et etcifret millisekund for at håndtere den stærke handelsvolumen.

Men den største konsekvens for it er, at opkøbene medfører ”best of breed”-funktionalitet i det midterste lag af Fusion-platformen, siger Bart Narter.

Det er sandsynligt, at den næste version af Fusion middleware-pakken vil være en kombination af Oracles og BEA’s produkter, mener Yefim Natis:

”Brugerne skal ikke antage, at BEA’s produkter bliver taget af markedet.”

For eksempel er JRocket den førende JVM og tilbyder noget udover det basale, fortæller Bart Natis.

Det er et eksempel på et BEA-produkt, der komplementerer Fusion.

En af BEAs perler

”Det er simpelt. JRocket er en af BEA’s perler,” siger han.

Yefim Natis bemærker, at Oracles OC4J (Oracle Container for Java) er et ”almindeligt produkt”, mens JRocket er ”den bedste implementering af J2EE i branchen.”

Han forventer, at JRocket vil erstatte Oracles J2EE.

På samme måde opkøbte BEA tidligere Plum Tree Technology, som blev betragtet som branchens førende teknologi til business process management – en anden perle, der kan bringes ind i Fusion, lyder det fra Yefim Natis.

Analytikere fra både IDC og AMR har dog en anden holdning.

Selvom BEA kan bruges til at udfylde huller i Fusion-porteføjlen, som Yefim Natis antyder, mener Dan Vesset, senioranalytiker hos IDC, at Oracle vil bevare de to uafhængige, men konkurrerende produktporteføljer.

”Vi forventer, at Oracle vil bruge BEA som nøgle-brand i selskabets Fusion middleware-portefølje. Vi forventer ikke så meget med hensyn til produkt-rationalisering,” siger Dan Vesset.

Han mener ikke, det forsinker Fusion, men nærmere at Fusion følger et uafhængigt spor.

Hvis BEA har et produkt, der kan hjælpe Fusion frem, vil det blive brugt, og det kan endda sætte fart på introduktionen af Fusion, tilføjer han.

Dennis Gaughan, forskningschef hos AMR Research, er enig med Dan Vesset og siger, at nogle af BEA’s værktøjer kan bruges til at accelerere Fusion middlewares funktioner.

Han udtaler også, at Oracle har gjort det klart, at Fusion middleware er virksomhedens strategiske middleware-platform, og den vil ikke blive erstattet af BEA’s produkter eller andre opkøbte produkter.

Oversat af Mille Bindslev




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT Applikationsmanager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test Manager med agilt mindset

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere