Artikel top billede

Min mobiludbyder gør mig skør og suger mig helt tør

Klumme: Mit teleselskab suger mig totalt tør for tålmodighed. Jeg har en telefon, men har problemer med at ringe. Og hvad dælen laver de i selskabets supportafdeling?

Det er blevet tid til en “rant” på godt blog’sk – en svada om et teleselskab, der sugede mig totalt tør for tålmodighed og leverede stof til livagtige dagdrømme om telefontortur.

Det hele begynder en kold aften i oktober, hvor jeg køber mig min seneste gadget: en skinnende Samsung U700 med Turbo 3G (op til 3,6 Mbit) med seks måneders binding til Telia.

Lidelseshistorien starter så småt med, at jeg ikke kan ringe ud i perioder, men dette problem går i sig selv efter en måned.

Kan ikke modtage opkald

To måneder inde i abonnementet begynder det for alvor: jeg kan ikke modtage opkald i visse perioder på dagen, især om formiddagen.

Her er et uddrag af mine utallige samtaler med kundeservice: “Prøv at slukke og tænde din mobil et par gange om dagen.”

Jeg forsøger over tre-fire dage. Det virker ikke.

“Prøv at skifte ud med en anden telefon.”

Historien gentager sig.

“Så opretter vi en teknisk sag, du kan forvente svar inden for en uge.”

En uge senere:

“Der er ikke oprettet nogen sag i systemet, det kan jeg ikke forstå. Bare rolig, jeg opretter den nu, det bliver behandlet inden for 24 timer.”

Dagen efter:

”Der er ikke oprettet nogen sag i systemet, det kan jeg ikke forstå.”

Det her er verbal copy-paste – her begynder jeg så småt at rive hårtotter ud af hovedbunden.

Stadig ikke løst

Således fortsætter det, og nu, tre uger efter problemets start, er det stadig...fortsættes

... ikke løst, men til gengæld er der opstået nye problemer med at ringe ud.

Man kan med rette undre sig over, hvad der foregår i Telias supportafdeling.

Ud fra beretninger i min omgangskreds og mine egne oplevelser ser det ud til, at der ikke er sket meget siden 2003, hvor Telia fik 24 gange flere kundeklager end for eksempel TDC og Sonofon-kunder.

I Forbrugerstyrelsens undersøgelse fra 2006 er deres service score også i den lave ende sammenlignet med de andre store selskaber.

Outsourcet

En del af forklaringen kan måske findes i en anonym tidligere Telia-medarbejders udsagn:

“Telia lider kraftigt under, at den del af virksomheden, der tager sig af kundeservice, i sin tid blev omdannet til et datterselskab, som senere blev opkøbt, fusioneret og opkøbt igen af diverse europæiske call centre. Selskabets kundeservice er derfor outsourcet, og det giver en alt for lang vej fra kunden til beslutningstagere. Kundernes oplevelser strander derfor ofte på et bord hos en ubeslutsom mellemleder og når ikke videre.”

Min personlige udlægning relaterer sig til deres it-systemer. Hvor svært kan det være at oprette en teknisk sag?

Mine problemer med at ringe ud skyldtes, at der var (minimum) tre forskellige steder i systemet, man kunne blokere udgående opkald, og kundeservicemedarbejderne kunne ikke finde det rigtige sted.

Det kan måske forklare Telmores succes – solide systemer.

I mine efterhånden talrige år hos Telmore, havde jeg aldrig haft behov for at ringe til kundeservice.

Så snart jeg er ude af de seks måneders snærende lænker, kan det være jeg vil forsøge mig med Frank Rasmussens nye selskab, Bibob.

De bryster sig af egenudviklet software – det kunne være, Telia skulle forhøre sig, om de må købe en licens.

Mads Schjølin er direktør for og stifter af onlinemarketing­virksomheden Detectum.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere