Artikel top billede

Sådan scorer it-firmaer og studerende hinanden

Reportage: 200-300 jobs var i spil, da 32 vidt forskellige it-virksomheder jagtede det perfekte job-match på IT-Universitetet i København.

Drømmer du om at score en studerende fra Københavns IT-Universitet?

Så burde din virksomhed have haft en stand på IT-Universitet i København, da der onsdag eftermiddag stod match making på programmet.

Men der var ikke adgang for hvem som helst.

Virksomhederme er så vilde efter at få lov til at date de mange jobsøgende studerende, at IT-Universitetet måtte afvise 50 procent af de virksomheder, der havde ansøgt om at få en stand til arrangementet.

I udvælgelsen blev der lagt vægt på, at der skulle være plads til bredt udsnit af branchen.

"Der skal være plads til alle typer virksomheder. Det handler ikke blot om, at de studerende skal finde sig en arbejdsgiver. De skal også matches med den rette arbejdsplads," siger Rebecca Foss, der er daglig leder af studie og erhvervsvejledningen på IT-Universitetet.

Sol, sommer og 300 ledige jobs

Tilbage står 32 nøje udvalgte virksomheder, der til sammen skal have besat 200-300 ledige stillinger.

I skarp konkurrence med det gode forårsvejr, har de alle taget opstilling i deres stande i IT-Universitetets store hall. Flere hundrede studerende har trodset sol og sommerstemning i håbet om at finde et job hos en virksomhed, der kan realisere deres fremtidsdrømme.

Hos IT-universitetets nærmeste nabo, Danmarks Radio, har det varme vejr denne eftermiddag fået P3's populære program De Sorte Spejdere til at rykke ud i solen. Fra et par liggestole ved Emil Holms Kanal kan de iagttage de studerende på ITU.

"De studerende på IT-Universitetet har sat World of Warcraft på pause og bevæget sig ud i solen," siger Anders Lund Madsen direkte på P3, mens hans medvært Anders Breinholdt bedyrer, at de skam ikke antyder, at det er tale om nørder. "Der er ikke en laptop i miles omkreds," konstaterer han.

Plads til overraskelser

Men inden for sidder Claus Borum Poulsen og Maria Baun Lauridsen langt fra og spiller World of Warcraft.

De skriver begge speciale om it-governance, og de leder efter det perfekte match.

"Vi er her for snuse til, hvilke muligheder der er, når vi er færdige. Jeg går primært efter konsulentvirksomhederne. Jeg er ikke så teknisk mindet. Jeg interesserer mig først og fremmest for bindeleddet mellem forretning og it," siger Claus Borum Poulsen, der fortæller, at det igangværende speciale spiller en central rolle, når han taler med de forskellige virksomheder.

Dagens networking kan godt byde på overraskelser, supplerer Maria Baun Laruidsen. Hun har lige været nede på Forsvarets stand.

"Jeg blev overrasket over, at Forsvaret rent faktisk søger folk med viden om netop det, som vi skriver speciale om," siger Maria Baun Lauridsen, der fortæller, at hun møder op til dagens arrangement med et åbent sind.

"Jeg skal ikke ud og finde et job i dag. Jeg er her først og fremmest for at finde ud af, hvilke virksomheder, der er interesseret i en som mig," siger hun.

Det handler ikke kun om størrelsen

På KMD's stand fortæller Morten Overgaard, der kommer fra KMD's employer branding afdeling, at det ikke er alle der ved, hvad et job hos KMD indebærer.

"Vi oplever stadigvæk, at der er folk som ikke helt ved, hvad vi laver hos KMD. Derfor er vi kommet her for at brande os og tiltrække ansøgere til blandt andet vores graduate program, hvor vi søger 15-20 nyuddannede kandidater fra blandt andet ITU. Og er der nogen, der gør et helt specielt godt indtryk i dag, vil jeg ikke afvise, at jeg gør vores rekrutteringsfolk opmærksomme på det," siger Morten Overgaard.

Match making – ikke kun for de store

Men det er ikke kun it-branchens tunge drenge, der har fået en af de attraktive pladser netop her, hvor de kommende stjerner i branchen udklækkes.

På en stand i den anden ende af rummet står et af branchens mindre firmaer – Noitso, der udvikler enterpriseløsninger.

Firmaet har blot fem ansatte på kontoret i Albertlund, men leder efter yderligere to-tre nyuddannede studerende.

Mohammed Azzouzi, der er en af Noitsos tre partnere, ved godt, at konkurrencen om arbejdskraften er hård. Ikke mindst for et lille firma som Noitso.

Men han mener, at Noitso kan tilbyde deres ansatte noget, som branchens store virksomheder ikke kan.

"Selv om vi betaler en god løn, vil de store virksomheder til enhver tid kunne overbyde os. Men fordi vi er en lille virksomhed, får vores ansatte vide rammer at arbejde i.

Derfor leder vi efter nogle meget selvstændige unge mennesker, der fra dag ét vil blive tilbudt et meget større ansvar, end tilfældet er hos de store firmaer. Det er jeg sikker på, at der er mange, der er interesseret i," siger Mohammed Azzouzi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere