Artikel top billede

Dansk SAP-hus vil uddanne konsulenter i Vietnam

Det danske SAP-hus Segmenta etablerer et joint venture i Vietnam, der skal udklække SAP-konsulenter til Danmark og være brohoved for et forsøg på at erobre det asiatiske marked.

Segmenta, der lever af at sælge konsulenttimer til virksomheder, som investerer i forretningssystemer fra den tyske softwaregigant SAP, vender blikket østpå.

Selskabet har således etableret et joint venture med Vietnams næststørste it-selskab CMC, der har 1.000 ansatte.

Etableringen hænger tæt sammen med, at der er mangel på kvalificerede SAP-konsulenter herhjemme.
Hidtil har Segmenta klaret skærene ved at leje arbejdskraft hos konkurrenterne, men selskabet vil hellere eje end leje, så joint venturet i Vietnam skal sikre selskabet mere SAP-arbejdskraft.

Vil uddanne vietnamesere

"Vi vil ansætte nyuddannede inden for it-, økonomi- eller samfundsfag fra universiteterne og ansætte folk med mellem to og fem års erfaring inden for it og give dem en SAP-uddannelse," siger Lars Damgaard, administrerende direktør for Segmenta.

Han oplyser, at nogle vietnamesiske SAP-konsulenter vil blive uddannet på teknik- eller applikationssiden, mens den for andre vil være rettet mod projektledelse og metode.

Han slår samtidig fast, at det ikke er planen at oversvømme det danske SAP-marked med billige vietnamesiske SAP-konsulenter.

"Det er ikke et spørgsmål om at erstatte nuværende medarbejdere med udlændinge, men handler derimod om at supplere de danske ressourcer, vi fortsat ønsker at ansætte, så vi ad den vej sikrer vækst for Segmenta,” siger Lars Dangaard.

Dropper danske opkøbsplaner

Og væksten har hidtil været forrygende i det danske SAP-hus. Over de seneste fire år er omsætningen røget i vejret med 460 procent.

Samtidig har antallet af fastansatte konsulenter i Danmark passeret 50.

I 2007 landede omsætningen på 76,9 millioner kroner, mens resultatet på bundlinjen udgjorde 8,9 millioner kroner.

”Vores ambition er fortsat at øge omsætningen med mere end 30 procent om året i Danmark, samtidig med at vi får fodfæste i de øvrige nordiske lande,” siger Lars Damgaard.

Segmenta købte i efteråret 2007 det norske SAP-huset Appeer og forventer at fortsætte ekspansionen til Sverige, når selskabet har fået fodfæste i Norge.

Også nabolandene

Segmenta har tidligere meldt ud, at SAP-huset var på jagt efter opkøbsemner herhjemme, der skulle være med til at realisere vækstmålene..

"Vi har været i dialog med flere emner, men vi har lagt de planer på hylden," siger Lars Damgaard.

Derfor har Segmenta store forventninger til det vietnamesiske joint venture som selskabets fremtidige store vækstskaber.

"Der er i dag 25 ansatte i Vietnam, men det skal vokse til 40 inden for en overskuelig fremtid. Samtidig skal joint venturet ses som lidt af et brohoved ind i Asien. Om nogle år vender vi blikket mod Vietnams nabolande," siger Lars Damgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere