Artikel top billede

Microsoft-dommer siger nej til plads i standardudvalg

Det uafhængige ekspert-udvalg inden for åbne standarder er barberet ned til fire, efter Bo Vesterdorf har takket nej til en plads i udvalget. Nu skal politkerne afgøre, om fire medlemmer er nok.

Tidligere EF-dommer Bo Vesterdorf har valgt at takke nej til at sidde i det ekspert-panel, der skal undersøge de tekniske og juridiske aspekter ved OOXML og ODF standarderne i den offentlige sektor.

Computerworld erfarer, at den rutinerede jurist, der blandt andet arbejder som konsulent hos advokatfirmaet Plesner, i går eftermiddags meddelte IT- og Telestyrelsen om sin beslutning.

En svækkelse

Bo Vesterdorfs udmeldelse svækker ekspert-udvalget, da jura er et af de væsentligste intesseområder for udvalget.

Med 18 års erfaring ved EF-retten i Luxembourgh – de seneste 10 år som præsident – er Bo Vesterdorf en af de mest respekterede dommere inden for EU- og konkurrenceret.

Inden for it-området er han vel nok mest kendt for at svinge hammeren over Microsoft.

I december 2007 stadfæstede han en dom fra 2004 omkring it-gigantens misbrug af sin dominerende stilling på markedet, der gjorde det besværligt eller ligefrem umuligt for konkurrenter at udvikle produkter, der kunne fungere sammen med Microsofts operativsystem Windows.

Ukendt størrelse

Med Bo Vesterdorfs afvisning om deltagelse er det uafhængige ekspert-panel nede på fire personer.

På nuværende tidspunkt tæller det jura-professor Mads Bryde Andersen fra Københavns Universitet, Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune - læs portrættet - samt CBS-professorerne Mogens Kühn Pedersen - læs portrættet - og Kim Viborg Andersen, der alle har givet deres tilsagn til at deltage i panelet.

Videnskabsminister Helge Sander (V) skal i samråd med it-ordførerne og IT- og Telestyrelsen tage stilling til, om panelet skal fortsætte med de nuværende fire personer, eller der skal udpeges et femte ekspert-medlem.

Inden udpegelsen af de fire nuværende medlemmer samt Bo Vesterdorf havde politkerne været ude i flere diskussioner om sammensætningen af ekspert-holdet bag de åbne standarder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Bo Vesterdorf angående beslutningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere