Artikel top billede

Sikkerheds-firmaer er ligeglade med gratis-trusler

De kommercielle producenter er ikke bange for at blive overhalet indenom af gratis sikkerhedsprodukter. Sikkerhed til hr. og fru Danmark en rigtig god forretning, og intet ser ud til at ændre på det.

Læs også: Du kan roligt gå efter de gratis sikkerheds-produkter.

På trods af at der er masser af god og gratis sikkerheds-software, har de kommercielle producenter kronede dage.

De tjener nemlig stadig masser af penge på deres produkter.

I en undersøgelse, som Computerworld har foretaget i samarbejde med analysehuset Userneeds, siger 59 procent af danskerne, at priserne på sikkerhedsprodukter er for høje, hvilket også afspejler sig i, at 69 procent helt eller delvist anvender gratis sikkerhedssoftware.

De store tal bekymrer dog ikke de etablerede sikkerhedsproducenter.

"Konkurrencen kommer ikke fra gratisprodukter, men fra de øvrige kommercielle sikkerhedsproducenter på markedet," fortæller Ken Willén, sikkerhedsekspert hos Symantec.

Markedet fortsætter således med at vokse for sikkerheds-firmaer som Symantec.

Det er der en ganske enkel forklaring på, og den hænger ikke sammen med kvaliteten af de enkelte produkter, lyder det fra Ken Willén.

Navnet betyder alt

Den kommercielle del af markedet erkender nemlig, at gratisprodukterne er ganske udmærkede.

"De gratis sikkerhedsprogrammer kan godt være gode, men det er kun på enkeltområder, og derfor kan man ikke nøjes med et enkelt produkt," forklarer Ken Willén til Computerworld.

Fordelen ved at bruge kommercielle produkter er efter hans mening, at man er sikker, efter indholdet af installations-cd’en er blevet lagt på brugerens harddisk.

Samtidig er det elementer som support og brugervenlighed, der sælger de kommercielle produkter. Desuden er sikkerhed ofte forbundet med et varemærke eller brand, og derfor er navnet på produktet uhyre væsentligt, når brugerne vælger sikkerheds-software.

"Vi skiftede navn på vore produkter fra Norton til Symantec," fortæller Ken Willén, men det var en rigtig dårlig beslutning, og allerede indenfor et år blev firmanavnet igen sløjfet til fordel for det kendte brand og logo.

"Brugerne har meget stærk relation til navnet, og den kan man ikke lige lave om på," siger Ken Willén.

Læs også: Du kan roligt gå efter de gratis sikkerheds-produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere