Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Helge Sander afviser anklager om benspænd

En forundret videnskabsminister afviser blankt, at han har stået i vejen for udviklingen af e-valg i Danmark. Helge Sander afviser at have syltet e-valgsrapport.

Videnskabsminister Helge Sander(V) afviser fuldstændig, at hans ministerium har syltet en rapport om internationale erfaringer med e-valg.

I et svar til socialdemokraternes it-ordfører, Ole Hækkerup (S), som har spurgt ministeren, hvor rapporten blev af, konstaterer Helge Sander, at rapporten har været færdig siden maj sidste år.

Da ministeren i sin tid bebudede undersøgelsen, lagde han op til, at den skulle føre til drøftelser med it-ordførerne og den daværende indenrigsminister.

Derfor undrede det også Ole Hækkerup, at der tilsyneladende ikke var sket noget siden.

Rapporten er gjort offentlig tilgængelig på IT- og Telestyrelsens hjemmeside, men Helge Sander har tidligere sendt den til nogle af sine ministerkollegaer, lyder det i svaret.

Den korte rapport, som ikke tager stilling til spørgsmålet om at indføre e-valg, behandler erfaringer fra en lang række lande, som er meget længere end Danmark, når det gælder både elektronisk stemmeafgivelse i valglokalerne og over nettet.

Aktuel rapport

Grunden til, at der pludselig var interesse om rapporten er, at velfærdsminister Karen Jespersen ikke umiddelbart ville godkende en gruppe kommuners ønske om at digitalisere valghandlingen.

Videnskabsministeren ser dog ingen sammenhæng mellem undersøgelsen af e-valg i andre lande, og kommunernes ønske om at digitalisere valg.

"Jeg har umiddelbart svært ved at se, hvordan redegørelsen, som alene er en indsamling af erfaringer med e-valg, skulle have nogen konkret betydning i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt kommunerne kan gennemføre forsøg med elektronisk stemmeafgivning, der kræver ændring af lovgivningen på Velfærdsministeriets område," lyder det i svaret fra Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere