Artikel top billede

Beredskabsvogne klar til at rykke ud.

27.000 servere sikrer nyt dansk krise-site

I dag lancerer Beredskabsstyrelsen en ny hjemmeside med informationer til alle danskere i tilfælde af, at Danmark kommer i en alvorlig krise. Sitet går ikke selv ned, forsikrer Beredskabsstyrelsen.

Beredskabsstyrelsen har i dag lanceret en fælles informations-hjemmeside til danskere, hvis landet kommer ud for krig, kriser eller katastrofer som fugleinfluenza-epidemi og terrorangreb.

Kravet fra Beredskabsstyrelsen til leverandøren Siemens er, at sitet skal kunne håndtere en halv million hits i timen, når krisen kradser.

På trods af at der på det seneste har været flere it-koks i Danmark anført af store spillere som IBM og CSC, er styrelsen fuld af fortrøstning for, at sitet ikke selv kommer ud for en krise, hvis det bliver overrendt.

"Vi har fået anbefalet en meget robust løsning, som man kan stole på i tilfælde af en national krise. Det er simpelthen nedskrevet i kravspecifikationen, at vi skal kunne håndtere 500.000 besøg i timen," forklarer projektleder Peter Tranum Hansen fra Beredskabsstyrelsen.

Nyheder hvert 15. minut

Sitet er hosted hos Siemens driftscenter, der kører med den amerikanske online-gigant Akamai som underleverandør.

Peter Tranum Hansen forklarer, at det danske krise-site derfor bliver cached på Akamais 27.000 servere, der er forbundet i et såkaldt server-netværk.

Cachen betyder, at der typisk ikke vil være spritnye oplysninger på sitet, men sitet bliver opdateret hvert kvarter hos Akamai.

"Der kommer jo ikke nyheder hvert andet minut. Derfor er opdateringen på maksimalt et kvarter rigeligt til vores behov," siger Peter Tranum Hansen til Computerworld.

Hvis katastrofen indtræffer

Beredskabsstyrelsen har inddraget det scenario, at Siemens driftscenter bliver ramt under et militært angreb eller en naturkatastrofe.

"Vi har net-storage hos Akamai, så vi altid har statiske filer liggende på serverne. Det betyder, at vi altid kan opdatere direkte på internettet via ftp," forklarer Peter Tranum Hansen.

Udover Beredskabsstyrelsens krise-hjemmeside kriseinfo.dk vil hver enkelte danske myndighed i form af styrelser og ministerier stadig informere om kriser og katastrofer på deres respektive hjemmesider.

Kriseinfo.dk er derfor endnu et lag i kriseinformationen, hvor borgerne kan få en koordineret information fra danske myndigheder vedrørende kriser i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere