Artikel top billede

Microsoft: Vi genopliver ikke XP i sidste øjeblik

Vi må vinke farvel til XP på mandag, og det ligger helt fast, lyder det fra Microsoft. Der er dog fortsat muligheder, hvis man gerne vil holde fast i systemet lidt endnu.

Computerworld News Service: Microsoft afviser blankt de vedholdende rygter om, at selskabet planlægger en sidste øjebliks-udskydelse af beslutningen om at fjerne Windows XP fra forhandler-hylderne og de fleste pc-producenters produktions-bånd.

I brev til selskabets kunder skriver senior vice president Bill Veghte, at 30. juni er og bliver datoen, hvor Microsoft trækker proppen ud på XP og stopper leveringen af styresystemet til forhandlere.

Ligeledes stopper selskabet 30. juni leveringen til de store computer-producenter, der i en årrække har indbygget styresystemet i deres computere, der dermed er blevet 'født' med XP.

Bill Veghte lader imidlertid døren stå på klem over for de computer-producenter, der fortsat ønsker at sælge nye pc’er præ-installeret med XP.

"Det skal tilføjes, at System Builders (der også er kendt som ’lokale OEM’er) har mulighed for at fortsætte med at erhverve sig Windows XP via vores autoriserede distributører helt frem til 31. januar 2009," skriver han.

Det betyder, at mindre computer-producenter fortsat vil kunne XP gennem de store forhandlere som for eksempel Ingram Micro.

"Alle OEM’er – også de store – har denne mulighed," skriver han.

De flere større computer-producenter har imidlertid allerede stoppet salget af de XP-udstyrede computere. En undtagelse er dog Dell, der i sidste uge besluttede at forlænge sidste frist for indlevering af ordrer på XP-udstyrede apparater til 26. juni.

Beholder downgrade-mulighed

Mange producenter – inklusive Dell og HP – vil fortsætte med at tilbyde XP som en downgrade-mulighed fra Vista.

Bill Veghte mener, at det er en rigtig god mulighed.

"Det giver god værdi, fordi det gør det muligt at anvende Windows XP på nye pc’er i dag, og dernæst overgå til Vista, når du er klar, uden at du af den grund skal betale for en opgradering," skriver han.

I brevet skriver han desuden, at XP ikke forsvinder fra hylderne fra dag til dag, selv om systemet bliver sværere at få fat i fra denne måneds udgang.

Selskabet meddeler på sin hjemmeside, at forhandlere og computer-producenter fortsat kan sælge deres lagervarer.

"Så vi vil fortsat se eksemplarer af styresystemet i månedsvis i takt med, at butikker og pc-producenter sælger ud af deres lagerbeholdning," står der.

Bill Veghte minder desuden brugerne om, at Microsoft vil fortsætte med at supportere Windows XP langt ud i fremtiden.

Ifølge tidligere oplysninger vil den almindelige support fortsætte indtil 14. april 2009, mens den udvidede support vil fortsætte til 8. april 2014.

Oversat af Dan Jensen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere