Artikel top billede

Producenterne holder XP i live

Med udgangen af juni stopper Microsoft for salget af Windows XP, men driftige computerproducenter har fundet en omvej til de kunder, som ikke vil have Vista.

På trods af protester fra kunderne, holder Microsoft fast i at hive Windows XP ned fra hylderne 30. juni i år. Dermed vil det ikke længere være muligt at købe Windows uden Vista, og det skulle endelig få Microsoft kunder, som stadig holder fast i XP, over til den nyere udgave.

Men firmaer som Dell og Lenovo har fundet en omvej, og vil derfor tilbyde kunderne at købe computere med XP Professional, efter Microsofts deadline er udløbet.

Ret til at nedgradere

Fidusen går på, at Windows versionerne Vista Business og Vista Ultimate har såkaldte 'downgrade rights' (nedgraderings rettigheder). Det vil sige, at de har lov til at få nedgraderet Vista til XP Professional, dog til Vistas pris.

Men chefanalytiker Anders Elbak fra IDC vurderer, at det ikke vil få den store konsekvens for salget af Vista.

”Jeg tror, det er for at have en mulighed i tilfælde af, at der er nogle kunder, som insisterer på at have det. Men det kommer formentlig ikke til at spille den helt store rolle. Langt de fleste licenser, som bliver solgt i dag, er til Vista, så det kommer ikke til at få den store indflydelse,” fortæller Anders Elbak.

Springer Vista over

Ideen er ikke rettet mod forbrugere, da udgiften stadig svarer til en Vista Business eller Ultimate licens, men for firmaer, som ikke vil opgradere til Vista, kan det være hensigtsmæssigt.

I stedet vælger nogle firmaer at fortsætte med at bruge XP, indtil den næste udgave af Windows kommer på markedet. Det anslås til at ske i 2010, godt tre år efter lanceringen af Vista.

Anders Elbak vurderer imidlertid, at det vil blive sværere at fastholde kunderne til et specifikt styresystem, efterhånden som de internetbaserede applikationer vinder frem.

”I takt med at man ser flere programmer, som kører igennem browseren, så bliver operativsystemerne mere ligegyldige. Det betyder, at der bliver færre programmer, som kræver et specielt operativsystem, og så får de svært ved at holde fast i kunderne,” siger chefanalytiker Anders Elbak fra IDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere