Artikel top billede

IT- og Telestyrelsen mørklægger dotDK-motivation

IT- og Telestyrelsen ønsker ikke at kommentere dotDK-sejren over for pressen. Styrelsen har dog sendt den tabende part et brev med begrundelsen for valget. Du kan læse brevet her.

Der er ingen konkrete forklaringer fra IT- og Telestyrelsen på, hvorfor dotDK er løbet med sejren og administrationen af det danske toplevel-domæne .dk foran Dansk Internet Forums (Difo) datterselskab DK Hostmaster.

"Ud fra evalueringen af vores opstillede kriterier er det samlet set dotDK, der kom bedst ud," lyder det fra IT- og Telestyrelsens vicedirektør Finn Petersen.

Han vil dog ikke komme ind på specifikke områder, hvor dotDK har udmærket sig i forhold til DK Hostmaster.

Ikke afgjort endnu

Grunden til, at IT- og Telestyrelsen ikke vil kommentere eller begrunde, hvorfor dotDK får lov til at administrere det danske internet er, at der ikke er faldet en endelig afgørelse i sagen.

"Vi er stadig i proces, og vi har ikke udstedt en tilladelse til dotDK endnu, så vi kan ikke sige noget, mens der endnu ikke er en endelig afgørelse," siger Finn Petersen.

Han understreger dog, at styrelsen vil melde mere rent ud om 60 dage, når det endelig udbud er afsluttet. Men kun såfremt der ikke opstår komplikationer undervejs, der gør, at dotDk mister tilladelsen og DK Hostmaster igen melder sig på banen.

"Jeg vil ikke spekulere i andet end udbudsmaterialet. Det håber jeg, I har forståelse for, så længe vi er i udbuds-processen," siger Finn Petersen.

Se brevet til Difo

Styrelsen har i et brev til formand Mads Bryde Andersen fra Difo begrundet de områder, hvor dotDK slog DK Hostmaster. Det fremgår, at dotDK var særligt stærk på det højt vægtede evalueringsområde 'Fremme af internetsamfundet'.

Af brevet fremgår det også, at begge virksomheder oprindeligt ikke levede op til udbudet.

Helt fundamentalt for erhvervelsen af administrationen af .dk-domænet har dotDK fået 60 dage til at få indfanget fire betydningsfulde organisationer fra de private samt de erhvervsmæssige brugere og internetbranchen til at støtte op omkring organisationen.

Hvis dette krav ikke bliver opfyldt inden de 60 dage, så ryger udbudet i spil igen.

Læs brevet fra IT- og Telestyrelsen til Difo.

Se udbudsmaterialet fra IT- og Telestyrelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere