Artikel top billede

Pirat-kopiering rammer også open source-miljøet

Pirat-kopiering af propreitær software rammer også open source-miljøet lige midt mellem øjnene, mener fremtrædende Sun-mand.

Computerworld News Service: Propreitære software-selskaber, film-selskaber og musik-leverandørerne er ikke de eneste forretninger, der ikke bryder sig om, at pirater stjæler, kopierer eller videresælger deres produkter.

Det viser sig, at pirat-kopieret software også kan ramme open source-fællesskabet.

Det sker, fordi det også rammer producenter af open source-software, når forbrugerne anvender stjålet propreitær software.

Når det sker, mister open source-producenter nemlig en mulighed for at få placeret deres egen gratis software på de pågældende computer, der altså også kører på gratis - men altså stjålet - software.

Det mener Louis Suarez-Potts, community manager for Sun Micrososystems OpenOffice.org-projekt, i sit oplæg på O'Reilly Open Source-konferencen, USA.

"Piratvirksomhed skader open source, fordi open source netop beder folk om at give noget tilbage og beder dem om at donere kode. Men folk siger "hvorfor skal jeg hjælpe? Jeg har Microsoft Office helt gratis," sagde Louis Suarez-Potts.

Rammer innovationen

Rundt omkring i verden har mange regeringer efter hans mening erkendt, at piratvirksomhed er noget, der også rammer dem, fordi de pågældende landes borgere pludselig bliver forbrugere af stjålne produkter - også ikke aktive deltagere i open source-miljøet,, som kan hjælpe folk til at oparbejde teknologi-færdigheder, som hele arbejdsstyrker og lande kan få gavn af.

Ved at slå ned på pirat-virksomhed, kan lande overalt i verden begynde at se, at de gennem open source-udvikling kan hjælpe dem selv dramatisk ved at fremme innovation og kreativitet, ligesom de kan få jobvækst og stærkere økonomier, sagde han.

"Kina ønsker at få arbejdere, der kan netop dette og samtidig skabe og vedligeholde velfærd i stedet for bare sælge piratkopieret software, derikke forbedrer tilværelsen for landets befolgning," sagde Louis Suarez-Potts.

Andre lande som eksempelvis Indien er i gang med at opdage det samme, sagde han.

"De ser meget tydeligt, at de burde have deres egne intellektuelle øko-systemer. Kina er ved at tage open source til sig og spørger, hvordan landet kan arbejde sammen med de internationale fællesskaber. Det samme sker i Indien og Latinamerika," sagde han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere