Artikel top billede

It-firma investerer millioner i eget universitet

Business intelligence-virksomheden Affecto investerer millioner i sit eget universitet. Ifølge IT Branchen udgør uddannelse af medarbejderne en betydelig udgiftpost i danske it-virksomheder.

De næsten 60 ansatte i den danske afdeling af den finske business intelligence-leverandør Affecto skal begynde på universitetet.

Det er ikke et hvilket som helst universitet, men virksomhedens helt eget - Affecto University.

Problemer med at rekruttere det nødvendige antal medarbejdere betyder nemlig, at Affecto i de næste to år investerer 10 millioner kroner i det helt nye universitetsprogram, der kommer til at omfatte alle virksomhedens 1.100 medarbejdere i Norden og Baltikum.

Dansk idemager

En af idemagerne bag Affecto University er danske René Lykkeskov.

Han fortæller, at den massive uddannelsesindsats er nødvendig, fordi virksomheden har et stort rekrutteringsbehov.

"I øjeblikket har vi flere opgaver hos vores kunder, end vi kan levere konsulenter til. Vi har længe investeret i rekruttering, men vores hidtidige indsats har ikke tiltrukket det nødvendige antal medarbejdere," siger René Lykkeskov, direktør for Affectos konsulentforretning i Danmark.

Affecto har flere mål med uddannelsesprogrammet.

Virksomheden vil opgradere kompetencerne i business intelligence-området hos de medarbejdere, der kommer nyudklækkede fra de videregående uddannelser, omskole medarbejdere der kommer fra andre dele af it-branchen og forsøge at fastholde nuværende medarbejdere ved at tilbyde dem kompetenceudvikling.

Store udgifter i hele branchen

Det er ikke kun Affecto, der kaster store beløb efter uddannelse af medarbejderne.

Efteruddannelse er en betydelig udgiftspost i de danske it-virksomheder, fortæller Jane Eis Larsen, direktør i interesseorganisation IT Branchen.

"Der bliver investeret markant i opkvalificering af medarbejdere overalt i branchen. Når virksomhederne selv løfter så stor en del af uddannelsesopgaven, er det udtryk for, at det er et vigtigt konkurrenceparametre," siger Jane Eis Larsen.

Hun fortæller, at IT Branchen selv har udarbejdet undersøgelser, der viser, at det især er i krydsfeltet mellem teknologi og forretning, at mange med uddannelser fra de traditionelle universiteter har huller i deres kompetencer.

"Branchen bruger mange penge på opkvalifciering, derfor vil vi naturligvis gerne have, at de danske it-uddannelser bliver bedre til at uddanne folk med høje kompetencer inden for både teknologi og forretning," siger Jane Eis Larsen.

Undervisningen på Affecto University kommer til at foregå gennem e-learning, selvstudier og som traditionel klasseundervisning i arbejdstiden.

Længden af uddannelsesforløbene variere fra 14 til 36 måneder.

I den periode vil de studerende deltage i projektarbejde hos kunder i tæt samarbejde med erfarne konsulenter og modtage undervisning i alt fra ledelse til hardcore business intelligence-teknologi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere