Artikel top billede

Medarbejderne er vigtigst for de danske it-chefer

Den vigtigste lederegenskab for direktørerne i landets it-virksomheder er evnen til at udvikle gode samarbejdsrelationer med medarbejderne.

I årets Deloitte IT-Vækstbarometer er toplederne blevet spurgt, hvad der efter deres mening er den allervigtigste lederegenskab. På en klar førsteplads med 27 procent ligger det at kunne udvikle gode samarbejdsrelationer til medarbejderne.

"I en tid med ekstrem fokus på medarbejdere er det ikke uventet," siger Kim Gerner, leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.

Herefter følger fire områder, der alle ligger i niveauet 12-15 procent. De første to er at træffe de rette beslutninger samt være synlig, karismatisk og velformuleret. Det næste er at kunne forudse udviklingen på markedet og endelig er det at have overblik og empati.

Som følge af de ændrede forhold i branchen, er der er vendt op og ned på prioriteringen, når vi taler CEO'ens egen største ledelsesmæssige udfordring de sidste par år.

"Det interessante er, at evnen til at skabe og styre vækst er eksploderet fra kun at være den største ledelsesmæssige udfordring for 12 procent af alle CEO's i 2007 til 38 procent i årets it-vækstbarometer," siger Kim Gerner.

Forskelle mellem dygtigste og langsomste

"Vi har sammenlignet holdningerne blandt lederne i de dygtigste og langsomst voksende virksomheder. Der viser sig nogle dramatiske forskelle," siger Kim Gerner.

Han forklarer, at de dygtigste lægger størst vægt på samarbejdsrelationer til medarbejderne - det er det vigtigste for 32 procent, mens det svar kun gives af 21 procent af de langsomste.

Til gengæld lægger 28 procent af de langsomste mest vægt på være i stand til at træffe de rette beslutninger.

"Måske ikke unaturligt i en situation, hvor der blandt de langsomste skal gøres noget for at vende udviklingen," siger Kim Gerner.

Alt i alt viser it-vækstbarometeret, at de langsomste har mest fokus på hardcore ledelse, hvorimod de dygtigste lægger meget mere vægt på de bløde ledelsesværdier.

"Når blot de bløde værdier ikke går tabt, er det formentlig en klog prioritering i de langsomste virksomheder. Det er afgørende for disse virksomheder at få vendt situationen, og i den forbindelse kommer man ikke uden om en vis mængde hardcore ledelse," siger Kim Gerner.

Læs også om fremtidens it-branche i Danmark her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere