Artikel top billede

Forsvindende få brugere til Unbreakable Linux

I oktober 2006 lancerede Oracle sin Unbreakable Linux med pomp og pragt. Men siden er det ikke gået godt.

Der blev brugt mange penge på at markedsføre Oracles egen satsning på Linux.

Amerikanske lufthavne, Silicon Valley og vigtige erhvervsaviser var mål for store reklamekampagner, og det hele blev rundet af med levende pingviner, da Oracles topchef Larry Ellison lancerede Unbreakable Linux 2.0 på konferencen Open World i San Francisco 2006.

Det kan du læse mere om her.

Satsningen var et hårdt slag mod den gamle partner Red Hat, men blev også set som noget af en udfordring mod Novells og Microsofts operativsystemer.

Ifølge ComputerSwedens beregninger har Oracle mindst brugt, hvad der svarer til en milliard kroner på sin Linux-satsning og formentlig mere. Men det sidste år har der været meget stille om projektet.

Ifølge Oracles pressechef er firmaet ikke bekendt med dette beløb, men han kan heller ikke afvise det.

Unbreakable Linux har i dag en betalende kundegruppe på 2500 og Al Gillen, analytiker i IDC, mener, at Unbreakable Linux ikke er værd at tale om, i forhold til Red Hats udbredelse.

"Hvis Oracle har til hensigt at blive en store Linux-leverandør, så er det mislykkedes. Unbreakable Linux har under en procent af markedet," siger han.

Det er en succes

Oracle har ikke nogen direkte kommentar til opgørelsen af markedsandele.

"vi kan konstatere, at 2500 kunder nu er en del Unbreakable Linux-supportprogrammet, hvilket er en vækst på 66,6 pct. siden november 2007," siger Anders Lund Rendtorff, pressechef i Oracle, med en henvisning til en pressemeddelelse som Oracle sendte ud i 2007. Den fortæller om 1500 Unbreakable Linux-brugere.

"Vi kan også konstatere, at vores partnere fortsætter med at støtte programmet," siger Anders Lund Rendtorff.

"Så sent som i august kunne vi fortælle om en række nye partnere og certificeringer i Oracle Unbreakable Linux Support-programmet, et program der nu tilbyder flere end 100 validerede konfigurationer."

Ingen efterspørgsel

Jonas von Bornstedt er teknikchef i Upbase, en virksomhed som arbejder med drift, vedligehold og udvikling af databasemiljøer.

Han fortæller, at Upbase arbejder meget med Linux, men ud over en enkelt kunde har ingen spurgt efter Unbreakable Linux, siden Oracle lancerede den.

"Eftersom Oracle ikke har implementeret noget af sit eget i Unbreakable Linux ved jeg faktisk ikke, hvad deres version skulle være god til," siger Jonas von Bornstedt.

Hun kender ikke til nogen virksomhed i Sverige, som kører Unbreakable Linux. Oracle kunne heller ikke henvise til nogen danske firmaer, der bruger operativsystemet.

At det er gået så dårligt, skyldes at Oracle har fejlbedømt konkurrencen fra andre Linux-platforme, mener Niklas Zandelin, direktør og analytiker i Excido, der tilbyder løsninger baseret på åben kildekode.

"De har formentlig ikke haft de rette kompetencer eller det rette fokus. For at sådan et projekt skal lykkes, kræves meget, og Oracle har gjort for lidt," siger Niklas Zandelin.

Oversat af Birte Matsen, redigeret af Nicolai Devantier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere