Artikel top billede

Special-software går en hård tid i møde

Firmaer som 7N, Omada og Segmenta går en hård tid i møde, vurderer IDC, som ikke forventer nogen vækst overhovedet i den del af branchen til næste år.

Standard-software sælger rigtig godt på trods af den finansielle krise, mens det ser anderledes skidt ud for salget af specialudviklet software.

"Sidste år voksede salget af 'custom development application' med seks procent, men i år forventer vi, at væksten falder til mellem tre og fire procent, og til næste år bliver markedet helt fladt uden nogen vækst overhovedet," siger Per Andersen, administrerende direktør for analysehuset IDC i Norden og Benelux.

Han forestiller sig, at virksomheder som 7N og SAP-husene Segmenta og Omada vil mærke tilbagegangen i salget af specialudviklet software i højere grad end traditionelle software-pushere.

Vi er supernervøse

Jeppe Hedaa, administrerende direktør for 7N, fortæller, at selskabet i sidste måned havde en rekordomsætning, men at de samtidig er 'supernervøse' for, hvad fremtiden vil bringe.

"Vores kernekunder er ikke ramt endnu, men ryger vi ind i en egentlig recession, så har vi et problem," siger Jeppe Hedaa.

Han forestiller sig, at en recession kan ramme i løbet af få uger eller måneder, men ser indtil videre ingen tegn på en svigtende interesse fra selskabets kernekunder, det tæller store virksomheder som DSB, Danske Bank, Coop og Hovedstadens Sygehusfællesskab.

Om 14 dage kommer 7N ifølge Jeppe Hedaa med regnskab, der fortæller om en rekordomsætning på 350 millioner kroner og et resultat efter skat på 24-25 millioner kroner, så mere kradser krisen ikke - endnu.

Går helt i stå

Selv om salget af standard-software også falder til næste år, regner IDC stadig med, at der bliver solgt 6,4 procent mere pakke-software i 2009 end i år, hvor der ifølge IDC's vurdering bliver solgt 7,2 procent mere end i 2007.

"Specialudvikling er meget følsomt over for udsving i økonomien, hvorimod kørsel af rutiner, opretholdelse af databaser et cetera ikke er noget man holder op med, selv om det går ned ad bakke økonomisk," siger Per Andersen.

7N's direktør Jeppe Hedaa mener, at der hvor bremsen først bliver slået i, er der, hvor specialudviklingen reelt er støttefunktioner til egentlige projekter.

"Men Danske Bank standser jo ikke en konvertering til Sampo Bank, fordi der er krise i markedet, det kan de simpelthen ikke."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere