Artikel top billede

Foto: Torben Klint

Feberredning sender it-projekt tilbage på skinnerne

Forsinkelser og medarbejderflugt truede det fælles offentlige indkøb af ESDH-systemer. Nu melder chefen, at projektet er tilbage på skinnerne.

Problemerne har haglet ned over det såkaldte FESD-tog (Fællesoffentlig Elektronisk Sags- og Dokumenthåndtering).

Leverandørerne kunne ikke levere. Kunderne opsagde deres kontrakter og brokkede sig højlydt over de uduelige systemer og leverandører.

Men nu er det kommet frem, at der også internt i ledelsen af FESD2-projektet indtil for nylig har været store problemer.

Projektet var således sat på gul advarselslampe i begyndelsen af året, fordi medarbejderne forlod projektet.

Det fremgår af et mødereferat fra Styregruppen for Tværoffentligt Samarbejde fra maj 2008, som Computerworld har fået aktindsigt i.

Projektleder smuttede

"Risikologgen var i gul, fordi den oprindelige FESD II projektleder forlod projektet efter kort tid, og den nye projektleder skulle køres ind i projektet," forklarer leder af Den Digitale Taskforce, Lars Frelle-Petersen.

"Der har været stabilitet i medarbejderstaben på projektet siden december, hvor en projektleder kom til," siger han.

På samme møde i maj lød meldingen, at projektet ville blive ramt af forsinkelser, fordi man ikke vil kunne nå at blive færdig med kravsspecifikationerne.

Men også det er der taget hånd om, fortæller Lars Frelle-Petersen nu.

"Den fastsatte tidsplan for den fællesoffentlige kravspecifikation overholdes. Kravspecifikationen forventes udarbejdet ultimo 2008 som planlagt," fortæller Lars Frelle-Petersen.

Ny tovholder på FESD

FESD1-projektet var placeret hos Økonomistyrelsen, mens FESD2 fortsættelsen er blevet placeret hos Den Digitale Taskforce.

Og her melder man nu, at projektet er gået i grøn lampe i august i år.

Men hos Den Digitale Taskforce ser man ikke sig selv som et oprydningshold i forhold til FESD1-projektet.

"Der har været en god synergi i at lægge projektet i Den Digitale Taskforce sammen med de andre projekter under digitaliseringsstrategien, da projektet gik fra drift, FESD 1, til projekt, FESD 2," siger Lars Frelle-Petersen.

Leverandører på spring

Der er lagt op til hård konkurrence, når FESD 2 leverandørerne skal findes næste år.

Blandt andre har Rambøll Informatik sammen med cBrain kørt sig i stilling til at udfordre de tidligere godkendte leverandører.

Software Innovation har fået vendt skuden efter tre kommuner opsagde deres kontrakter og selskabet måtte betale erstatning.

For nylig sikrede direktør Peter Perregaard sig nemlig det vigtige kunde-stempel fra Finansministeriet, ved at score ordren om at levere ESDH til ministeriet.

Også Traen viser tænder i kapløbet om at blive godkendt til det store projekt næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere