Mandagens aviser om it

Dansk it-sikkerhed til USA

Det danske it-firma Giritech skal sikre it'en hos 1.500 ansatte i det amerikanske børstilsyn kaldet Securities and Exchange Commission (SEC). Der er ikke oplyst en pris for aftalen.
(Berlingske Tidende)

Harddiske sælger bedre og bedre

Salget af harddiske er i årets tredje kvartal 6,4 procent bedre end samme periode året før. Producenten Seagate er førende producent af harddiske til stationære pc'er med en andel på 48 procent, mens Western Digital har en markedsandel på 79 procent af det bærbare harddiskmarked.
(Berlingske Tidende)

Ny flaskehals udfordrer internettet

Dagens servernetværk kan ikke håndtere de store mænger data, som det vil kræve, hvis brugerne øger deres forbrug, når de kommer på fiber. "Der kommer store problemer med backbonestrukturen, her er teknologierne først ved at blive udviklet, og det vil koste sindssygt store summer at opgradere disse netværk," siger professor Lars Dittmann fra DTU.
(Berlingske Tidende)

TDC fordobler mobilt

Den danske televirksomhed fordobler i dag hastigheden på selskabets mobile bredbånd i landets fire største byer. Ny opnåelig tophastighed på nettet hedder 5,7 megabit. "Vi har en meget klar strategi om, at TDC også på mobilt bredbånd skal være danskernes foretrukne selskab. Det kræver, at vi kan levere det bedste produkt, og derfor er vi i øjeblikket i gang med at rulle rigtigt massivt ud med mobilt bredbånd," fortæller Jesper Theill Eriksen, der er direktør for TDC Mobil Norden.
(Berlingske Tidende)

Web-julekalender skal skaffe pc'er

Organisationen Dansk IT ønsker med en web-julekalender at skabe mere opmærksomhed omkring computeren OLPC (One Laptop Per Child), der skal give fattige børn adgang til it-universet. Det vil derfor være muligt at besøge organisationens hjemmeside og dagligt få en historie om projektet.
(Berlingske Tidende)

Telenor i stærk alliance med Carlsberg

Det norske teleselskab har indgået en stor aftale med Carlsberg om at levere avancerede teleydelser til bryggeriet. Aftalen omfatter ud over telefoni også en hel plan om at digitalisere Carlsberg med avanceret teleløsninger, fremhæver Telenors danske erhvervsdirektør, Stefan Kercza. I første omgang omfatter aftalen Danmark, men Telenor håber, at den også skal omfatte de andre lande, hvor bryggeriet er aktivt.
(Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere