Artikel top billede

Direktør og it-chef i konflikt over cloud computing

Den administrerende direktør vil begynde at presse it-chefen til at gøre cloud computing til en strategisk prioritet i forsøg på at nedsætte omkostningerne under recessionen.

Computerworld News Service: Konsulentbureauet BroadGroup anbefaler administrerende direktører at tage cloud computing til sig samtidig med, at analysehuset Gartner netop har udtalt, at de store virksomheder bør undgå større cloud-projekter i to års tid, fordi markedet er umodent.

Gartner vurderer, at det vil tage syv år for cloud-branchen at modnes helt til en mainstream it-løsning.

BroadGroup skriver i sin rapport, at overbevisende argumenter om store besparelser vil føre til, at CEO'en vil lægge pres på it-ledelsen og it-direktøren (chief information officer, CIO) for hurtigt at tage cloud-platformen til sig, selvom it-afdelingen ofte modsætter sig.

"It-afdelingerne har måske brug for lidt overtalelse for at migrere til cloud i et rimeligt tempo, for denne forandring involverer et tab af kontrol for dem, men at få dem med på vognen vil være essentielt, for der er mange risici og problemer, der skal tages hånd om hen ad vejen," som der står i rapporten.

Cloud computing er "den ultimative teknologi i en recession," skriver BroadGroup. Argumenterne om besparelser ved at flytte til cloud bliver efterhånden "mere målbare og konkrete," idet "de store datacenter- og cupercomputer-leverandører" begynder at udvikle cloud-løsninger.

"For virksomheder, der overvejer at udrulle enterprise-software, kan cloud computing potentielt give besparelser af op til 25 procent af de samlede omkostninger," hævder rapporten.

Vendepunktet nærmer sig

Cloud skærer også ned på udviklingsrelaterede omkostninger samtidig med at gøre det muligt hurtigt at bringe nye produkter og tjenester på markedet, skriver BroadGroup.

Rapporten citerer en artikel i McKinsey Quarterly af Abhijit Dubey og Dilip Wagle, der udregner potentielle omkostningsbesparelser i forskellige scenarier. Konsulenterne konkluderer, at omkostningerne ved at udrulle en CRM-applikation med licens til 200 brugere "on-premises" vil løbe op i 13,3 millioner kroner, mens det som SaaS-model vil blive en omkostning på kun 9,2 millioner kroner.

BroadGroups rapport hævder, at "vendepunktet nærmer sig," hvor den bredere skare af erhvervsbrugere vil skifte til cloud.

På trods af disse argumenter vil it-ledelsen modsætte sig skiftet til cloud-platformen. "For en CIO, der leder et mindre kongerige af medarbejdere og datacentre med anseelige anlægsinvesteringer og hyppig adgang til den administrerende ledelse, vil den mest åbenlyse bekymring være, at cloud computing ligesom outsourcing er en markant trussel, der åbner for mulige nedskæringer i hans it-imperium og indflydelse," erklærer rapporten.

Men ifølge konsulenterne kan cloud computing faktisk ende med at give it-ledelsen mere kontrol.

"Overgangen til cloud-løsninger på tværs af koncernen - hvad enten det handler om datacentre i infrastrukturens ende eller om eksempelvis CRM-applikationer i brugerens ende - kan faktisk give it-afdelingen endnu bedre kontrol en tidligere, da der er muligheder for en langt mere centraliseret tilgang til installationer og funktionalitet end med for eksempel desktop-software."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere