Artikel top billede

En del af IBM's strategi for dynamisk infrastruktur handler om at tøjle ineffektivitet og blandt andet begrænse energiforbruget.

IBM vil skabe fremtidens infrastruktur

IBM lufter planer om at integrere den fysiske og den digitale verden, administrere de evigt voksende mængder af data og reducere ineffektive miljøer for kunder på tværs af erhvervslivet.

Computerworld News Service: IBM's nye initiativ, der har fået navnet dynamisk infrastruktur, spænder over produkter, tjenester og teknologier fra Big Blue, som i denne uge vil afsløre flere af den ny strategis detaljer ved virksomhedens konference i Las Vegas om administration af tjenester, Pulse 2009.

Repræsentanter for IBM fortæller, at virksomheden arbejder for at reducere det administrations-mareridt, som kunder står med i dag, og som uundgåeligt vil forværres i takt med, at den stigende mængde data og det stigende antal elektroniske apparater udvider datacentrets rækkevidde.

Ifølge analysehuset IDC vil markedsværdien for software, servere, teknologi og tjenester til at administrere verdens it- og fysiske infrastrukturer, der nu konvergerer, være omtrent 700 milliarder kroner værd i 2012.

"I hjertet af denne udmelding arbejder IBM på at fremme den viden og effektivitet, der skal til for at hjælpe kunder til at bygge denne ny infrastruktur i deres miljøer," udtaler Pete McCaffrey, som er direktør for dynamisk infrastruktur hos IBM.

"Vores kunder har brug for at styre de konvergerende fysiske og digitale verdener, som allerede støder sammen, og IBM vil hjælpe dem til at følge med det ændrede verdensbillede."

Syv pakkeløsninger

Til at starte med har IBM opdateret en lang række tjenesteadministrations-produkter og sælger dem samlet under navnet IBM Service Management Industry Solutions. De kan tilpasses syv forskellige forretningsområder såsom forsyningsværker, telekommunikation, finans og handel for blot at nævne nogle af dem.

De samlede løsninger indeholder IBM-software og tjenester fra IBM's erhvervs- og teknologi-enheder. Ifølge Pete McCaffrey vil disse pakkeløsninger hjælpe kunder til at accelerere deres implementeringer af tjenesteadministration og håndtere branchespecifikke udfordringer.

"IBM har kombineret sin teknologi og sine tjenesteløsninger med viden og erfaring fra forskellige brancher for at skabe disse syv pakkeløsninger," forklarer Pete McCaffrey.

Af andet nyt inden for styring af tjenester kan nævnes IBM-applikationerne Tivoli Service Automation Manager og Tivoli Key Lifecycle Manager. Ifølge IBM vil automatiseringssoftwaren accelerere applikationsudrulninger, og den anden vil sikre nøgleelementer i infrastrukturen med kryptering, idet de udrulles.

Selvkrypterende drev og aircondition

Et andet område, som IBM vil gå ind i med dette initiativ, er informationsstyring.

Big Blue løftede samtidig sløret for ProtecTIER Deduplication Appliance, der bruges til at undgå redundante kopier af de samme data. Dette udstyr vil gøre kunder i stand til at tilføje data til deres miljøer samtidig med at overholde hensigtsmæssige styrings-, sikkerheds- og storagepolitikker.

IBM introducerede også XIV Storage System med forbedringer af dens interoperabilitet. XIV giver hurtigere adgang til information, selvom datamængden vokser på tværs af applikationer såsom finanstjenester eller inden for sundhedspleje, forklarer IBM.

Af sikkerhedsprodukter offentliggjorde IBM planer om fuld diskkryptering på sin IBM System Storage DS8000, som ifølge virksomheden vil reducere omkostninger og kompleksitet ved at bruge selvkrypterende drev.

IBM har også udbygget sine tjenesteløsninger med datasikkerhedstjenester fra IBM's Internet Security Systems-gruppe. Disse tjenester vil forhindre datatyveri ved hjælp af såkaldt network extrusion prevention, krypteringsadministration, sikring af data hos slutbrugere og kontrol af brugen af eksterne lagermedier til transport af data ifølge IBM.

Af produkter til mainframes introducerede IBM softwaren InfoSphere Warehouse for System z, som virksomheden designede for at hjælpe klienter til at tage beslutninger i realtid baseret på kerneforretningsdata og overholde compliance-politikker. Denne software vil også understøtte business intelligence-applikationer såsom Cognos 8 BI.

Forbinder fysisk og digital infrastruktur

Den tredje søjle af IBM's forgrenede strategi for dynamisk infrastruktur handler om at tøjle ineffektivitet. Big Blue har tidligere været fortaler for grøn it og planlægger med dette initiativ at koble sin Systems Director-software sammen med en ny løsning fra Tivoli ved navn IBM Tivoli Monitoring for Energy Management software.

Denne applikation vil ifølge IBM gøre automatisering tilgængelig for styring og rapportering af strømforbruget fra udstyr, der ikke direkte er it-udstyr såsom en kontorbygnings aircondition.

"Vi har oplevet, at der er gevinst med effektivitets-klienterne, når de forbinder fysisk og digital infrastruktur, og vi tror, at vi med vores investeringer i tjenesteadministration og grønne og strømbesparende teknologier kan levere en højere værdi for vores kunder," lyder salgstalen fra McCaffrey.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere