Artikel top billede

Per Tejs Knudsen stiftede cBrain i 2003.

CBrain har penge til et år i pengetanken

Softwarehuset cBrain skylder ikke nogen noget og har penge nok til et års omkostninger. Selskabets næste mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner kroner.

Softwarehuset cBrain, der blandt andet leverer løsninger til elektronisk sags- og dokumenthåndtering, præsterede sidste år det hidtil bedste resultat i selskabets historie.

Ledelsen anser resultatet før skat på 5,7 millioner kroner som "meget tilfredsstillende" og noterer sig, at cBrain hermed har gennemført den vækstplan for 2006-2008, som selskabet annoncerede i forbindelse med sin børsnotering i februar 2006.

Omsætningen landede på 28,0 millioner kroner mod 22,8 millioner i 2007, svarende til en omsætningsvækst på 23 procent, mens resultatet før skat på 5,7 millioner svarer til en indtjening før skat (EBT) på 21 procent.

Forrige år var heller ikke noget at klage over med en vækst i omsætningen på mere end 50 procent.

Bibliotek til genbrug

Baggrunden for væksten er blandt andet selskabets bibliotek af softwarekomponenter, som bliver genbrugt på tværs af kunder og markedssegmenter.

Målet for 2008 var en vækst i omsætningen på mellem 20 og 40 procent og i resultat før skat på mellem 5 og 15 procent.

Begge mål blev nået. For omsætningens vedkommende i den lave ende af spektret, mens resultatet før skat med en vækst på 21 procent skød pænt over målet.

På selskabets hjemmeside noteres det, at cBrain ikke har gæld, og at firmaet har en pengetank svarende til cirka et års omkostninger.

Omsætning på 100 millioner

Med den første plan vel gennemført lancerer cBrains ledelse en ny vækstplan for perioden 2009-2011.

Denne gang er målet at nå en omsætning på 100 millioner kroner inden udgangen af 2011.

Planen blev annonceret 18. februar i år.

CBrains væsentligste konkurrenter på medlemsadministration er KMD og TietoEnator, mens cBrain inden for digital forvaltning primært er oppe mod ESDH-leverandører som CSC/ScanJour og Software Innovation.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere