Artikel top billede

"Dansk Kapitalanlæg kommer til at sætte en ny bestyrelse sammen, og der kommer givetvis til at ske nogle ændringer der," siger Jakob H. Kraglund, administrerende direktør, Traen Gruppen.

Kapitalfond overtager Traen Gruppen

Dansk Kapitalanlæg overtager 79 procent af aktierne i det økonomisk trængte softwarehus Traen Gruppen. "Jeg er godt tilfreds med vores nye hovedaktionær," siger Traens direktør Jakob Kraglund.

Traen Gruppen har fået ny ejer. Dansk Kapitalanlæg har overtaget 79 procent af aktierne fra den hidtidige ejer og stifter af virksomheden Kenn Petersen.

Prisen vil hverken køber eller sælger sige noget om.

Så sent som i februar skrev Computerworld, at Traen ledte med lys og lygte efter en investor, der kunne redde koncernen fra et økonomisk kollaps.

"Fremover vil Dansk Kapitalanlæg være den, som sammen med ledelsen skal være med til at drive virksomheden frem i det spor, der allerede er lagt," siger Jakob H. Kraglund, administrerende direktør, Traen Gruppen.

Ejer stadig 20 procent

Den hidtidige majoritetsaktionær Kenn Petersen ejer fortsat knap 20 procent af aktierne, mens Simon Svarrer, tidligere Traen-direktør, ejer godt en procent.

Traen Gruppen, der omfatter blandt andet Traen Informationssystemer og Ementor Danmark, er på trods af sine økonomiske trængsler en af Danmarks største udbydere inden for elektronisk sags- og dokumenthåndtering (GESDH), tilskudsadministration og kundespecifikke digitaliseringsløsninger til den offentlige sektor.

Kundeporteføljen omfatter mere end 20 ministerier og styrelser, 40 kommuner og regioner samt en række organisationer og private virksomheder.

"Traen Gruppen besidder stærke kompetencer og produkter inden for it-løsninger til især den offentlige sektor. Samtidig har Traen Gruppen betydelige forretningsmuligheder som følge af den digitalisering, der er på vej i den offentlige sektor i det øvrige Europa. Dette potentiale finder vi særdeles attraktivt," udtaler partner Lars Dybkjær, Dansk Kapitalanlæg, i en pressemeddelelse.

CAP kostede kassen

Traens problemer skyldes ifølge direktøren i altovervejende grad CAP-projektet, som fulgte med, da Traen købte Ementor Danmark af Topnordic (nu Atea) tilbage i slutningen af 2006 for godt 50 millioner kroner.

CAP-projektet (Common Agriculture Policy) er en EU-relateret løsning, der skal administrere tilskudsordninger i landbruget.

Udviklingen af CAP gik bare slet ikke som planlagt. Blandt andet overskred projektet de 60.000 estimerede udviklingstimer betydeligt, og sidste sommer blev Atea så nervøs for de 49 millioner kroner, som Traen stadig skylder virksomheden, at selskabet tog CAP-projektet tilbage under egne vinger.

"Nu har vi lavet en aftale med Atea om, at CAP-projektet vender tilbage til os," siger Jakob H. Kraglund, der er rigtig godt tilfreds både med at få det potentielt meget lukrative CAP-projekt hjem igen og Traen Gruppens nye hovedaktionær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere