Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Sander lancerer digitaliserings-Facebook

Et nyt forum for offentlige it-folk skal styrke digitaliseringen af det offentlige. IT- og Telestyrelsen lancerer forummet på siden Digitaliser.dk.

IT- og Telestyrelsen vil trække på erfaringer fra Amazon, Facebook og Youtube, når fremtidens digitalisering skal gøres bedre. Det er et af budskaberne i forbindelse med et nyt forum for it-professionelle i det offentlige.

Den nye portal, hvor forummet har hjemme, hedder Digitaliser.dk og skal være ramme om samarbejde mellem digitaliseringsspecialister på tværs af det offentlige.

Lanceringen finder sted samtidig med at godt tusind offentlige it-folk og leverandører til det offentlige mødes til årets største digitaliseringsbegivenhed, It-arkitekturkonferencen i Århus.

I forbindelse med lanceringen har videnskabsminister Helge Sander (V) fremhævet Digitaliser.dk som et kontaktsted, hvor man kan dele og diskutere erfaringer med it-arbejdet.

"Målet er, at det kan styrke samarbejdet om at digitalisere Danmark mellem offentlige og private parter," siger videnskabsminister Helge Sander i en pressemeddelelse.

Konkrete anbefalinger

Digitaliser.dk kommer til at rumme IT- og Telestyrelsens anbefalinger på it-arkitekturområdet. Et nyt initiativ er femten konkrete råd fra styrelsen, som kan bruges i forbindelse med it-arbejdet i den offentlige sektor.

Adam Lebech, vicedirektør i IT- og Telestyrelsen, fortæller i dag på It-arkitekturkonferencen, at de femten råd er dokumenteret i projekter, hvor de har givet resultater. De resultater vil IT- og Telestyrelsen brede ud.

"Der er plads til forbedring, derfor er de femten konkrete anbefalinger lavet," siger Adam Lebech, der som eksempel fremhæver anbefaling nummer to:

"Brug open source ved egenudvikling. Et godt eksempel er Gentofte Kommune, som har lavet en komponent som viser mødereferater, en komponent som knytter ESDH-systemet til CMS-systemet. Den komponent er nu en del af et projekt i Region Midtjylland," fortæller Adam Lebech.

Han håber, at de offentlige it-folk tager den nye portal til sig.

"Det er de it-professionelles platform. Den første sociale platform for it-professionelle, hvor man kan oprette en gruppe, stille sin dokumentation til rådighed og være med til at sprede best practice," siger Adam Lebech.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere