Artikel top billede

RFID-registrering sparer både tid og penge

Finansinstitutioner oplyser, at radio-tags gør sikkerhed og inventarlister nemmere at håndtere. Det er noget, der kan mærkes på bundlinjen.

Computerworld News Service: De ansatte plejede som det sidste hver arbejdsdag at danne en lang række i Wells Fargo Banks datacenter i Roseville i Californien, når de ventede på at fremvise deres bærbare til en sikkerhedsvagt, som ville kontrollere hver computers serienummer på en liste, der knyttede præcis denne bærbare til en specifik persons navn.

I 2007 besluttede Mike Russo, som er senior vice president for automatiserede identifikationsteknologier, at forsøge at sætte fart på denne sikkerhedspraksis og i den forbindelse teste værdien af radio-frekvens-identifikations-teknologi.

"Vi satte et RFID-tag på den bærbare computer og placerede et billede af personen i databasen," forklarer han.

"Så det eneste, de ansatte skal gøre, er, at føre den bærbare henover RFID-skanneren og et billede af dem kommer frem på sikkerhedsvagtens skærm."

Det ny system satte skub i proceduren med at "stemple ud" og viste sig så populær, at det inden længe blev indført i fem andre datacentre.

Russo begyndte at lede efter andre måder at bruge RFID-teknologien. Han erstattede blandt andet et tidskrævende stregkode-system, der havde været brugt til at føre inventarliste over it-aktiver såsom servere, racks, netværks-switche og periferiudstyr.

"Vi har indtil videre tagget 40.000 aktiver i vores kerne-datacentre," oplyser han og tilføjer, at en inventarliste, der før tog uger at udarbejde ved brug af stregkode-skannere, nu kan gøres på en enkelt dag.

Sparer meget tid

Finansinstitutioner, der benytter RFID oplever et gennemsnitligt fald på 90 procent i den mængde af tid, det tager at statusopgøre deres it-aktiver," oplyser John Fricke, som er stabschef hos det New York-baserede Financial Services Technology Consortium, som har arbejdet for at få etableret en standardmetode for RFID-tagging af it-aktiver.

"Datacentre udskifter deres udstyr gennemsnitligt hvert fjerde år, og det er en væsentlig udgift. Kunderne er begyndt at sige til leverandørerne, at hvis de kan levere udstyr, der i forvejen er tagget med RFID, så vil de være mere tilbøjelige til at købe fra dem."

Få styr på din invetarliste

RFID-tagging kan også gøre fusions- og opkøbsprocessen langt lettere for it-afdelingerne, påpeger Fricke.

"Der bruges megen tid og energi på at finde ud af, hvilket udstyr den opkøbte virksomhed har, og med at kontrollere at det eksisterer."

Datacentre udgør for øjeblikket kun en meget lille del af markedet for opgørelse af aktiver ved hjælp af RFID, men fordi såkaldte early adopters i finanssektoren melder om omkostningsbesparelser og sikkerhedsgevinster, er it-cheferne ved at kigge nærmere på teknologien. ABI Research vurderer, at udarbejdelse af inventarlister over it-aktiver vil udgøre mere end 10 procent af RFID-markedet i 2013.

RFID-leverandørerne og -integratorerne er begyndt at skræddersy deres tilbud til datacenteret, og leverandører såsom IBM og Hewlett-Packard er begyndt at tagge udstyr på forhånd. Man kan ifølge RFID-leverandørernes websites få et komplet system til et individuelt datacenter fra omkring 275.000 kroner.

"Det er tidskrævende og upræcist at bruge stregkode-scannere til at holde styr på aktiver," siger Bill Conroy, som er senior vice president og chef for optimering af infrastruktur hos Bank of America, som sidste år gik over til at bruge RFID i 17 datacentre.

"Med stregkode-teknologi tog det over to uger at udarbejde en inventarliste over et helt datacenter," fortæller han.

"Nu kan vi gøre det på en enkelt dag og med 100 procent nøjagtighed. Det giver et væsentligt investeringsafkast."

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Saab Danmark A/S

Infrastructure Architect

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Proaktiv driftsspecialist til MOMS

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere