Artikel top billede

Telesektoren i Aalborg får million-indsprøjtning

Højteknologifonden spytter sammen med to virksomheder 90 millioner kroner i et 4G-projekt, som skal få Aalborg tilbage på tele-landkortet.

Højteknologifonden offentliggjorde i dag hvilke projekter, der skal have andel i fondens millionpulje.

I alt var 332 millioner kroner i spil inklusive indskud fra universiteter og virksomheder, og dagens topscorer blev et 4G-projekt i Aalborg.

Projektet til 90 millioner kroner er det hidtil dyreste, som Højteknologifonden har pumpet penge i. Fonden står for den ene halvdel, mens et konsortium bestående universitetet og de to virksomheder Infineon Technologies og Agilent Technologies bidrager med den anden halvdel.

"Det er for at forbedre vores kompetencer inden for trådløs teknologi til fremtiden, men formålet er egentlig også at sikre, at vi kan fastholde de arbejdspladser, vi har inden for området," siger direktør Per Hartmann Christensen, Infineon Technologies Denmark, til Computerworld.

Da projektet er af forskningskarakter, er det langt fra sikkert, at der kommer et produkt ud af det. Hos Infineon Technologies er direktøren heller ikke helt sikker på, hvad arbejdet på længere sigt kaster af sig.

"Det er svært at sige. I første omgang er det med til at sikre og fastholde jobbene i firmaet og i området, men på sigt kan det blive meget interessant, fordi det netop er den næste platform for trådløs teknologi," siger direktøren om 4G-projektet.

Virksomhederne kender Aalborg

De to firmaer, som involverer sig i projektet, Infineon Technologies og Agilent Technologies, er i forvejen beliggende i Aalborg-området, der historisk set har haft mange virksomheder med kompetencer inden for trådløs teknologi.

Professor Preben Mogensen fra Aalborg Universitet er udpeget til at lede projektet på vegne af Institut for Elektroniske Systemer.

"Nordjylland har gennem mange år været en drivkraft i udviklingen af nye trådløse teknologier. Med vores nye platform gør vi klar til at indtage en førerposition på 4G," udtaler Preben Mogensen i en pressemeddelelse.

Infineon Technologies er en chipproducent med hovedkvarter i Tyskland, mens amerikanske Agilent Technologies udvikler testudstyr til mobilkommunikation.

"Platformen er en enestående mulighed for at få en chipproducent, et testhus og et universitet til at arbejde tæt sammen. Det her skal ikke bare være en teknologisk platform, men også en katalysator for nye aktiviteter og sikring af eksisterende aktiviteter i regionen," fortæller professoren videre.

Nedtur i byens telesektor

Dagens nyhed er godt nyt til telesektoren i Aalborg, som har været grueligt meget igennem. Ikke mindst inden for det seneste halve år.

Professor Anders Drejer fra Aarhus School of Business erklærede sågar sektoren død.

I december sidste år annoncerede den amerikanske mobilgigant Motorola, at koncernen lukker udviklingsafdelingen i Aalborg, som dengang havde mere end 260 ansatte.

Den lokale Motorola-ledelse forsøgte herefter at finde en køber, men administrerende direktør Bo Wassberg måtte i midten af januar kaste håndklædet i ringen.

En anden international virksomhed, der arbejdede med trådløs teknologi i byen, Texas Instruments, fulgte op to uger senere. Virksomheden fyrede samtlige 75 ansatte sidst i januar.

En uge senere meldte virksomheden ETI, at 62 ansatte skulle fyres, og den lokalt forankrede televirksomhed RTX Telecom har også været igennem flere reduktioner i medarbejderstaben.

I forrige måned kunne RTX Telecoms administrerende direktør, Tage Rasmussen, dog fortælle, at virksomheden havde fået en større mexicansk ordre i hus.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere