Artikel top billede

"Vores store træfsikkerhed er det, vi har levet godt af i mange år," siger Carsten Gomard, administrerende direktør, Netcompany.

Netcompany forgylder aktionærerne

Efter en stribe gode år valgte Netcompanys aktionærer sidste år at trække et større millionbeløb ud til sig selv som udbytte. Selskabet kastede endnu en gang 50 millioner kroner af sig i overskud.

Omsætningen rundede sidste år 200 millioner kroner, overskuddet landede på 50 millioner, og it-konsulenthuset Netcompany udbetalte et tocifret antal millioner til sine aktionærer i udbytte.

"Vores projekter er typisk til store både offentlige og private virksomheder, og vi leverer mange portal-applikationer med integration på tværs af eksisterende systemer," siger Carsten Gomard, administrerende direktør i Netcompany.

En del af Netcompanys projekter er integrations-platforme og forskellige former for portaler, som netop har de karakteristika, at de kan få ret mange funktionaliteter for en beskeden pris. De kræver ikke en komplet udskiftning fra grunden af store og typisk gamle løsninger.

Medvind på cykelstien

Selvfølgelig napper krisen også Netcompanys kunder i haserne, men mange projekter skal laves - nu bare med et barberet budget og en stram tidslinje.

"Den slags projekter er faktisk, hvad vi har levet relativt godt af i mange år. Vi vil hellere have medvind på cykelstien, men når vi nu ikke kan vælge, så har vi det ok med, at betingelserne er en tand skrappere. Det var også sådan, vi kom ind på markedet i sin tid," konstaterer Carsten Gomard.

Har en virksomheds systemer først et fælles integrationslag giver det mulighed for, at nye løsninger kan arbejde på tværs og integreres på en ensrettet måde med de eksisterende applikationer.

"På den måde kan man komme ret langt for en rimelig investering," siger Carsten Gomard.

Millioner i udbytte

Selskabets egenkapital fik sidste år et millionhak nedad, hvilket ifølge direktøren hænger sammen med, at der i løbet af året er blevet udbetalt udbytte, fordi egenkapitalen var blevet "unødvendig høj".

"Vi udbetalte udbytte i 2008 efter en række vældig gode år, og det er en af grundene til, at egenkapitalen er blevet 16 millioner kroner mindre," forklarer Carsten Gomard.

Overskudgraden faldt også lidt sidste år, men var til gengæld "historisk høj" i 2007 (35 pct., red.), så en overskudsgrad på 32 procent er ifølge Carsten Gomard ganske tilfredsstillende. Også Netcompanys soliditetsgrad, altså egenkapitalen set i forhold til de samlede aktiver, er blevet lidt ringere, men det bekymrer heller ikke Gomard, som siger:

"Soliditeten er stadig god set i forhold til forrige år, og en soliditetsgrad på 59 procent er der mange, som vil give deres højre arm for, tror jeg."

Forventningerne til 2009 er, at omsætning, resultat og antal medarbejdere vil ligge på samme niveau som i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere