Artikel top billede

Ikon Office Solutions massefyrer i Danmark

Efter stor nedgang i både omsætning og resultat i det seneste regnskabsår, fyrer danske Ikon Office Solutions knap hver femte medarbejder.

Kopi- og printvirksomhed Ikon Office Solutions massefyrer blandt de danske medarbejdere, erfarer Computerworld.

Selskabet har i Danmark afdelinger i Vallensbæk uden for København samt i Århus.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Ikon Office Solutions i dag tirsdag afskediget 32 ansatte i en stor fyringsrunde.

Direktør Peter Herlman ønsker ikke at bekræfte antallet af afskedigede medarbejdere, men bekræfter dog, at selskabet har iværksat en fyringsrunde.

"Vi har ikke talt færdigt med vores medarbejdere endnu, så det vil være forkert af mig at sidde og tale med dig om det nu," siger Peter Herlman til Computerworld.

Dobbeltfunktioner efter fusion

Ikon Office Solutions, der er amerikansk-ejet, blev i august 2008 købt af den japanske elektronik-kæmpe Ricoh for cirka otte milliarder kroner.

Ricoh havde i forvejen et salgsselskab i Danmark, NRG Scandinavia, som nu skal fusioneres med Ikon Office Solutions. På den anden side af fusionen vil selskabet komme til at hedde Ricoh Damark.

Fyringsrunden er begrundet i, at de to fusionerende selskaber har en del dobbelt-funktioner, der nu fjernes,

Rammer fyringerne primært backoffice eller salgs-funktionerne?

"Vi er lidt for tidligt ude. Jeg vil godt have lov til at tale med medarbejderne i de to virksomheder, inden jeg taler yderligere med medierne," siger Peter Herlman.

Stabil omsætning

Ikon Office Solutions Danmark har i en årrække haft en nogenlunde stabil omsætning på omkring 370 millioner kroner om året og et resultat efter skat på syv-ni millioner kroner.

Denne stabile udvikling vendte imidlertid brat i Ikon Office Solutions seneste regnskabsår - 2007/08 med afslutning med udgangen af september 2008.

Nøgletal bragede ned

Det endte med en omsætning på blot 317 millioner kroner og et nettounderskud på godt 13 millioner kroner. Resultat før finansielle poster faldt fra et overskud på 12,5 millioner kroner til et underskud på 16,5 millioner kroner.

Resultatet afspejlede 'svære markedsbetingelser', som det hed i regnskabsberetningen. Her pegede selskabets ledelse dog samtidig på, at omsætningsfaldet på godt 14 procent ikke skyldtes markedet, men derimod 'kraftig intern fokus'.

"Der var en lang række årsager til det, men det, som vi nu synes er mest spændende, er vores integrationsplaner og skabelsen af Ricoh Danmark, som jo bliver af en betragtelig størrelse med mere end 190 ansatte og en solid omsætning. Historien kan vi ikke bruge til så meget," siger Peter Herlman.

Ikon Office Solutions pegede dengang desuden på, at markedet også fortsat vil byde på hård konkurrence, der vil presse priserne nedad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere